El Freta organitza una fira solidària per recaptar fons per dues escoles del Senegal

Serà aquest dissabte al matí al pati de l’edifici de primària del Freta. L’han preparat alguns dels alumnes de 4t d’ESO, els que participen al servei comunitari dedicat a la ONGD Al Karia. Els beneficis es destinaran a les escoles Mounting i Koundarakaba del Senegal. És oberta a tot el públic i per a totes les edats.

Tres dels alumnes que han organitzat la jornada solidària, Jaume Riera, Roger Negre i Diana Llobet, han passat pels estudis de Ràdio Calella TV per explicar les activitats que es portaran a terme.

Aquest dissabte 2 de febrer, de 10:30h a 13:30h, estarem els que formem part d’aquest servei comunitari i hem organitzat una fira benèfica per aconseguir diners pel Senegal, que és el projecte que estem fent. Hi haurà diverses activitats, com tornejos de futbol, espectacle de màgia, taller de dansa, servei de bar, botiguetes… L’entrada és gratuïta i l’únic que val diners és consumir coses al bar o a la botiga i tindrem un pot per les donacions que vulguin fer.

Els alumnes de 4t d'ESO de l'escola Freta als estudis de Ràdio Calella TV.

Els alumnes de 4t d’ESO de l’escola Freta als estudis de Ràdio Calella TV.

És el primer any que el Freta ha impulsat el servei comunitari com a assignatura. Consisteix en col·laborar amb alguna de les entitats que proposa el centre, en el seu cas, amb la Organització no governamental per al desenvolupament (ONGD) Al Karia.

El servei comunitari és una cosa que hem fet aquest any al cole que es fa a 4t d’ESO. Has de triar una opció de les que hi ha, al nostre cole n’hi havia cinc, i nosaltres hem triat Alkaria per intentar ajudar a la gent. Alkaria és una ONG que ajuda especialment a dues escoles, Mounting i Koundarakaba i nosaltres ara n’estem formant part per intentar millorar les seves escoles i aportar material que ells no tenen.

Tenen previst destinar els diners recaptats a comprar una cadira de rodes per als nens i nenes de les escoles del Senegal. El seu objectiu és ajudar-los a que es sentin amb més força i donar-los suport, especialment a aquells que malauradament han perdut alguna part del cos.

Ben bé no ho sabem fins que no tinguem la quantitat exacte del que recaptem, però teníem pensat portar una cadira de rodes cap allà, perquè a la gent d’allà els fa molta vergonya sortir al carrer i anar a l’escola als que els falten parts del cos o no poden caminar. Potser si portem alguna cosa d’aquest tipus ajudem a fer el pas a obrir-se més.

No és la primera vegada que el Freta col·labora amb aquestes escoles. Els alumnes han explicat que l’any passat van recaptar fons per fer una rampa a Koundarakaba.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra als alumnes de 4t d’ESO del Freta, Jaume Riera, Roger Negre i Diana Llobet.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *