L’etapa inaugural de la Volta Ciclista tindrà un perfil de mitja muntanya

Sortirà de Calella el 25 de març, es pujarà al port de Collsacreu de tercera categoria, li seguiran tres ports de primera: Santa Fe del Montseny, el Muntanyà i Collformic. De tornada A Calella, els ciclistes pujaran altra vegada a Collsacreu. L’organització ha definit una primera etapa més dura, així es va explicar en l’acte de presentació de la que serà la 99ena edició. Es va aprofitar per lliurar la Medalla d’Honor de la Volta a l’Ajuntament de Calella.

El president de la Volta Ciclista a Catalunya, Rubén Peris, ha assegurat que el recorregut que s’ha definit per a la 99ena edició garanteix l’emoció des de la primera etapa de la prova. “Ho posarem difícil”, ha dit referint-se a la primera jornada.

Com cada any Calella-Calella però entremig hi haurà complicacions. Anar a Santa Fe del Montseny, Collformic i el Montanyà i fer dues vegades Collsacreu. No serà una etapa plàcida sinó que començarà a tensar el pilot de la volta. Cada any intentem innovar i buscar nous recorreguts i ho posarem difícil.

La primera etapa Calella-Calella serà de 164 quilòmetres de distància, amb sortida des de la Riera Capaspre. Aquest serà el moment en què els calellencs podran veure el bo i millor del ciclisme internacional, amb un cartell de luxe encapçalat per Alejandro Valverde i amb la participació del català Marc Soler.

Alejandro Valverde, actual guanyador de la Volta i campió del món, però també hi haurà el Simon Yates, corredor que va fer una gran temporada guanyant la Vuelta a Espanya. Thibaut Pinot, Warren Barguil, Rigoberto Uran, Fabio Aru o el balear Enric Mas. I, com no, el català Marc Soler que ja l’any passat va fer podi a la Volta i que ha deixar de ser una esperança per ser una realitat en el món del ciclisme.

La prova finalitzarà en el tradicional circuit de muntanya de Montjuich. Inclourà 22 passos de muntanya, dos de categoria especials, als que s’hi sumaran nou de primera i onze de tercera.

La Volta agraeix amb la Medalla d’Honor el suport incondicional de Calella

L’alcaldessa Montserrat Candini i el regidor d’Esports, Marc Buch, acompanyats del regidor d’ERC, Xavier Casillanis, van assistir ahir a l’acte de presentació de la Volta, en el marc de la qual es va fer l’entrega de la Medalla d’Honor a l’Ajuntament de Calella. Un reconeixement, segons ha dit Peris, al suport incondicional que la ciutat ha brindat a l’organització.

medalla d'honor

La Volta ha passat per moments delicats i difícils i Calella sempre ha estat al nostre costat. Per això vam creure que se li havia de fer aquest reconeixement, i jo particularment ho he fet amb molt de gust.

Peris ha explicat quin és el retorn que té acollir l’etapa inaugural de la Volta per a una ciutat que vol destacar-se com a destinació especialitzada en turisme esportiu.

El retorn per la imatge internacional de Calella. La Volta es veu a 190 països arreu del món, molts d’ells gràcies a la retransmissió en directe, i l’altre retorn és amb la despesa que generem els dies que estem aquí. Són retorn directe i indirecte, i és molt beneficiós per Calella.

El president de la Volta ha agraït l’excel·lent acollida que l’equip de la Volta i els clubs participants reben a Calella, de la ciutat en general i dels establiments d’allotjament en particular.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *