El Govern aparca la contractació dos càrrecs de confiança però no hi renuncia

ple mandat00000000

L’alcaldessa ha confirmat a Ràdio Calella TV que convocarà pel divendres 12 de juliol una nova sessió extraordinària del Ple Municipal per aprovar les remuneracions dels càrrecs electes. Aquest va ser el punt que l’executiu local va retirar abans de votar-se, divendres passat, en constatar que tota l’oposició hi votaria en contra i no podria tirar endavant.

Ho tornarà a presentar a consideració del plenari la setmana vinent, però eliminarà de la proposta la contractació de dos càrrecs de confiança com era intenció del Govern Municipal per donar suport i assessorament a les àrees d’Urbanisme i de Transparència. Montserrat Candini ha explicat que aparquen temporalment aquest assumpte per una qüestió tècnica però que no hi renuncien. “Pensarem com fer-ho possible”, ha indicat.

Això es fa en la sessió d’Organització de la Corporació Municipal i va ser el de la setmana passada. En el pròxim només parlarem de remuneracions, però no de càrrecs de confiança (…) És evident que en aquests mesos és impossible, pensarem com fer-ho possible”.

En una entrevista al programa La Ciutat, Candini ha retret que membres de l’oposició que ara reproven la contractació de càrrecs de confiança en tinguéssin quan estaven al Govern, l’any 2000. La referència ha anat dirigida a Josep Maria Juhé -exalcalde del PSC i ara regidor de Calella en Comú- i la republicana Pilar Rocafort -que va ser tinent d’alcaldia d’aquell govern-, a qui ha recordat que van tenir un assessor contractat pels treballs del Pla General d’Urbanisme.

Aquesta era un dels punts inclosos de la proposta d’establiment de les remuneracions dels membres de la Corporació Municipal de l’actual mandat, al qual s’hi van oposar la resta de partits. Contraris a aquesta però també a d’altres qüestions, per exemple el diferencial retributiu que es plantejava per als dos regidors assenyalats per tenir dedicació exclusiva. Per evitar que es tombés, i just abans de la votació, l’executiu va anunciar que ho retirava.

Per desbloquejar-ho, l’executiu ha obert negociacions amb l’oposició amb l’objectiu de treure’n, com a mínim, una abstenció per fer valdre el vot de qualitat de l’alcaldessa. Candini ha confirmat que estan parlant amb tots els grups.

Hem obert contactes per trobar un punt en comú i proposarem celebrar el ple el divendres 12 de juliol a la tarda (…) Parlem amb tots els partits, evidentment. El tinent d’Alcaldia Josep Torres i jo mateixa ens hem repartit les converses per trobar el punt que ho desencalli.

La primera proposta del Govern quant a les retribucions era la següent:

▪53.065,30 euros bruts anuals per a Montserrat Candini, amb càrrec de dedicació exclusiva
▪32.100 euros bruts anuals per a Ramon Llamazares, amb càrrec de regidor de Política social i Salut amb dedicació exclusiva
▪27.200 euros bruts anuals per a Cindy Rando, amb càrrec de regidora de Joventut, Igualtat, Drets civils i Participació amb dedicació exclusiva.

I per al personal eventual de confiança:

▪28.000 euros anuals bruts per a l’assessor/a en matèria de planejament i política d’habitatge
▪25.200 euros bruts anuals per a l’assessor/a en matèria de transparència, bona governança i relacions amb els grups municipals.

Candini no ha volgut donar el nom de les persones amb qui havia pensat per ocupar els càrrecs de confiança.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat