L’atur del juny a Calella baixa fins el 12,74%

Les activitats vinculades a sectors de temporada, com l’hostaleria i el comerç a l’engròs i al detall, són les que més han contribuït a rebaixar les dades d’atur registrat, tal com es recull en el Repor mensual que elabora l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme. A nivell local, la taxa del mes de juny a Calella ha estat del 12,74%, el que en termes absoluts significa que hi ha 1.004 calellencs i calellenques inscrits com a demandants d’ocupació als serveis locals.

La xifra constata una reducció del 7,47% respecte el maig però més continguda, del 2,14%, respecte el juny del 2018. Amb tot, la baixada de la desocupació es produeix de forma generalitzada al conjunt del Maresme, on l’atur ha caigut un 3,92% situant-se en l’11,11%.

El sector més beneficiat ha estat l’agricultura, on el volum de persones aturades s’ha reduït en un 7,21%. Les dades comarcals mostren que el 58% del total de persones que busquen feina són dones: 13.200 per davant de 9.563 homes.

Només cinc poblacions del Maresme -Alella, Caldes d’Estrac, Montgat, Sant Andreu de Llavaneres i Tiana- han registrat lleugers increments de l’atur. La resta, excepte Sant Cebrià de Vallalta que s’ha quedat com estava, han comptabilitzat reduccions.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *