El Govern convoca als sindicats per la crisi de la valoració de llocs de treball

Govern i sindicats s’asseuen a aquesta hora en plena crisi laboral a l’Ajuntament per la valoració de llocs de treball, que es vol acabar de tancar però que l’executiu reitera que no n’implementarà els resultats perquè la llei no li ho permet. Ho ha anunciat aquest matí el tinent d’Alcaldia de Seguretat, Josep Torres, qui veu difícil trobar un punt d’entesa si la part dels treballadors continua reclamant millores retributives.

Segons ha pogut saber Ràdio Calella TV, a la reunió hi assisteixen l’alcalde Marc Buch –que l’ha convocat–, i els tinents d’Alcaldia Torres (Seguretat) i Gibert (Hisenda); i en representació dels treballadors, persones designades pels sindicats CCOO i UGT.

En una entrevista al programa La Ciutat, aquest matí, el portaveu del Govern i responsable de l’àrea de Seguretat, ha avançat que van a la reunió amb la idea de repetir que la llei els impedeix atendre les seves demandes.

Per tornar a explicar la situació en la que estem, que no ens podem saltar la llei, com bé sabem; que tindrem oralment un informe negatiu dels tècnics de l’ajuntament i que ara el demanarem per escrit, a Intervenció, Secretaria i RRHH; i que buscarem una administració superior perquè ens ajudin. Anirem a la Diputació.

El portaveu de l’executiu local assegura que la qüestió legal és l’únic motiu que impedeix implementar els resultats de la valoració de llocs de treball i que fer-ho posaria en risc el patrimoni personal de l’alcalde. Amb tot, coincideix que la demanda d’actualitzar-los al cap de 15 anys és justa.

En aquest punt, ha donat per descartada l’opció de recórrer a la figura del mediador per resoldre el conflicte que s’arrossega per quarta setmana consecutiva. Avui dia, hi ha uns 25 policies de baixa –gairebé la meitat de la plantilla– i el cos, com també l’equip de la Brigada Municipal, s’ha negat a fer hores extres.

Si estem parlant que volem podem incrementar un 2% i ells volen un 5%, encara podríem recórrer a un mediador per trobar el terme mig. Però el cas és que una part diu que es pot i l’altre que no. Que m’expliquin com es pot mediar quan hi ha una llei que t’ho impedeix.

El portaveu del Govern ha informat que s’ha contractat una empresa externa per garantir la celebració de la Rua de Reis, la nit del 5 de gener, atès que els treballadors de la Brigada Municipal han comunicat que a partir del 2022 no faran hores extres.

Aquest any hi ha la possibilitat de fer la Cavalcada dels Reis, en la boicotejaran? (…) Hem contractat una empresa perquè es faci feina que sovint no es veu. Pels nens i les nenes de Calella, com Ajuntament mantindrem la Cavalcada.

Així mateix ha agraït la feina dels Mossos d’Esquadra, que estan cobrint els torns en què la Policia Local no presta serveis per falta d’efectius. Sobretot durant la nit. Ara que entrarà en vigor el toc de queda entre la una i les sis de la matinada, també confia en la responsabilitat de tots i cadascun dels calellencs i calellenques.

Tenim els Mossos i confiem en ells. I també amb la població, que s’ha comportat de forma exemplar durant el confinament, i ho tornarà a fer.

El portaveu del Govern ha dit que Calella viu la crisi “més greu dels últims anys” perquè la ciutat no disposa del servei de seguretat ciutadana. Segons Torres, la crisi és únicament salarial i en cap cas laboral.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *