El Govern de la Generalitat torna a tancar l’oci nocturn en espais interiors

oci_nocturn

Davant l’empitjorament dels indicadors epidemiològics i l’augment de contagis per Covid entre els més joves, el Govern de la Generalitat ha decidit fer marxa enrere en la desescalada i tornar a tancar l’oci nocturn. A partir de divendres els locals que no disposin d’una terrassa no podran obrir. Sí que ho podran fer els que siguin exteriors, però mantenint les mesures vigents fins ara i amb un horari de tancament fixat a les tres de la matinada. El Govern també obligarà a fer test d’antígens o tenir la pauta completa per poder assistir a esdeveniments amb més de 500 persones.

La portaveu del Govern, Patricia Plaja, explicava en roda de premsa que les dades epidemiològiques i el tensionament de la primària, els obliguen a fer passos enrere. 

Només dilluns vam registrar 6.000 positius en un dia. Això tensa l’atenció primària. Comença a notar-se ara als centres hospitalaris i fa insostenibles les mesures actuals. Per protegir a totes les persones i al sistema sanitari cal tancar l’oci nocturn, que no es faci en espais oberts i posar restriccions als esdeveniments a l’aire lliure que apleguin molta gent.

En aquelles activitats que apleguin més de 500 persones, caldrà que tots els assistents passin un test d’antígens dotze hores abans de l’esdeveniment, una PCR o el certificat de pauta completa de la vacuna. A més, totes les activitats s’hauran d’acabar a les tres de la matinada com a molt tard.

Els locals d’oci nocturn només han pogut recuperar l’activitat durant 15 dies. Van obrir per Sant Joan i amb unes mesures amb les quals el sector es mostrava molt crític. Amb les noves restriccions, la patronal ja ha exposat que és la sentència de mort de moltes discoteques i sales que abaixaran la persiana definitivament. També ha anunciat que ho recorrerà al Tribunal Superior de Justícia.

També per frenar l’escalada de contagis, la portaveu ha anunciat que la Generalitat demanarà al Govern espanyol que torni a fer obligatori l’ús de la mascareta a l’exterior. Afirma que el Govern català no té les competències per fer-ho i per això recomanen seguir utilitzant la mascareta sempre, també al carrer.

Hi ha mesures que el Govern li agradaria prendre i no ho pot fer perquè no és autoritat competent. Ens referim a l’ús obligatori de la mascareta. Davant els indicadors actuals creiem que la mascareta ha de ser element obligatori. Demanem continuar posant-se sempre la mascareta.

La portaveu també va demanar un canvi de xip i dur-la també en els espais tancats i quan hi hagi interaccions amb membres que no siguin d’una mateixa bombolla de convivència.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat