El govern defensa rotundament la legalitat de les guinguetes, dolgut i indignat per les acusacions del PP

guingueta repor

L’Ajuntament de Calella assegura que la construcció de les guinguetes ha estat sempre d’acord amb la Generalitat i diu que les denúncies que feia ahir el PP insinuant irregularitats en la construcció de les guinguetes són esbiaixades i partisistes.

El tinent d’alcaldia de Seguretat i Serveis de Ciutat, Albert Torrent, ha afirmat que el govern municipal estàtotalment indignat i molt dolgut” amb el fet que el PP insinui que s’han fet coses ilegals. Assegura que s’ha entregat tota la documentació que el PP ha requerit i que és el regidor qui ha optat per explicar uns informes i amagar-ne uns altres.

Diu que l’Ajuntament no li pot lliurar documentació del Ministeri estatal perquè no té cap competència en aquest assumpte, i l’Ajuntament no té res a parlar-hi, ni hi ha parlat en cap ocasió. Assegura que la única administració competent és la Generalitat, i tot s’ha fet d’acord amb la seva normativa. “El que puc dir és que el govern municipal ha fet, òbviament, tot el que havia pactat amb la Generalitat i pels permissos que ha tingut. Si després hi ha regidors que demanen informació i en fan un ús partidista, esbiaixada, i ensenyen segons quins papers si i segons quin paper no, ells sabran amb la seva consciència què els aporta fer tot això. El que tenim clar el govern és que hem fet tot el que ens ha autoritzat la Generalitat, que és l’administració competent en ocupació de platja”.

Albert Torrent ha insistit en aquesta idea, i s’ha mostrat contundent a l’hora de defensar la legalitat del procés de construcció i en criticar les intencions del Partit Popular.  “Crec que és una discussió absurda. A aquest senyol li hem donat tota la informació que té l’Ajuntament. La que no li podem donar és la del Ministeri perquè amb el Ministeri no hi tenim cap tracte. Nosaltres ens dirigim a l’òrgan competent, que és el Departament de Territori de la Generalitat, que té les transferències fetes. I jo no sé de què em parla quan pregunta què hi diu el Ministeri i què hi diu la Demarcació perquè l’Ajuntament tots els tràmits els fa amb l’òrgan competent que és la Generalitat. A partir d’aquí, si el regidor del PP, a base d’infundis i opinions personals i coses que sap, acaba aconseguint una notícia, no sé amb què el beneficia a ell o a algú que ell conegui, però a la ciutat segur que no la beneficia en res“.

Torrent ha assegurat que es va fer una pre-llosa amb un tèxtil per protegir la sorra i una llosa de formigó al damunt per lligar-ho tot, i això s’ha fet d’acord entre els tècnics municipals i la Generalitat, ja que el Ministeri no en té competències. Reconeix que la Guàrdia Civil va fer una inspecció ocular però no en va demanar cap documentació ni s’ha pronunciat al respecte.

En tot cas, diu Torrent, que ha de ser la Generalitat qui demani els informes preceptius al Ministeri. Afirma que Costes de l’Estat no ha emès cap informe respecte a les guinguetes de Calella ja que sol actuar per silenci administratiu en casos en què no té competències. Torrent: “Jo sé que el Ministeri, com fa sempre -no només en aquest cas- com que no té res a dir, no contseta. Per silenci administratiu, al cap del temps que toca, la Generalitat otorga. I jo sé -perquè ho he preguntat- que el Ministeri no ha fet cap objecció a les guinguetes de Calella“.

El Tinent d’Alcaldia de Seguretat i Serveis de Ciutat ha dit que qui no és transparent en aquest cas és el Partit Popular, ja que no explica la documentació de forma clara, com si que fa l’Ajuntament.  “Sempre tens l’esperança que el del PP que et toca a tu sigui diferent que els altres, però acabes veient que tots els del PP deuen ser iguals i acaben fent aquestes coses de “jo sé però no puc dir perquè a mi m’han dit però no ho puc explicar” i llavors resulta que qui no és transparent és l’Ajuntament, que és qui ha donat -com no pot ser d’altra manera- tota la documentació oficial que té. Jo no explico res que m’hagin explicat “ni res que jo entengui però que m’han dit i que no puc explicar”. Jo no em dedico a anar a les ràdios a explicar mitges veritats i mitges mentides. Jo em dedico a fer les coses el millor que puc i sempre dintre la legalitat“.

Tot plegat ve arran del fet que el PP ahir presentava dubtes en el procés de construcció de les quatre instal·lacions que han començat a funcionar aquest estiu, amb unes dimensions més grans que les que hi havia i més prestacions per als concessionaris del servei.

En primer lloc, denunciava no haver rebut la resolució de Costes de l’Estat ni tampoc un informe sobre la legalitat del procediment per part dels serveis tècnics de l’Ajuntament. I en quant a la resolució favorable de Costes, denuncia que no reculli l’informe del Ministeri de Medi Ambient i que en ell, es certifiqui la no utilització de formigó fresc, in situ, sobre la platja.

Torrent ha dit que no dedicaran temps i recursos municipals a preparar informes perquè li sembli a un regidor, sinó que seguiran les passes legals que toquin, i la propera és fer l’acta de recepció de les quatre guinguetes.

El tinent d’alcaldia ha enviat un missatge de tranquil·litat absoluta als guinguetaires i a la població en general, ja que les construccions no perillen sota cap concepte, que el projecte és en ferm i que poden demostrar a qui calgui que tot s’ha fet correctament. Afirma amb rotunditat que no s’ha comès cap il·legalitat”. I diu que “si a algú li sap greu que al govern li surtin bé les coses, que s’ho faci mirar”.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Albert Torrent, feta a l’Info Migdia

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat