El departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat explica a Calella l’avantprojecte de la llei del comerç

El Govern de la Generalitat treballa actualment l’avantprojecte de Llei de Comerç, Serveis i Fires de Catalunya. L’objectiu és confeccionar un text que aplegui les diverses normes que hi ha actualment sobre la regulació comercial catalana.

La directora General de Comerç de la Generalitat, Muntsa Vilalta, ha explicat a l’Info Migdia quines són algunes d’aquestes lleis que actualment estan disperses: “El que fem és refondre els textos de les lleis de comerç com la llei de fires, la llei de comerç interior o la llei dels horaris comercials. El que fem amb aquest avantprojecte és incorporar tots aquests textos que tenen a veure amb l’activitat econòmica del comerç. La importància és que s’aporti seguretat jurídica al sector”.

A més, segons Vilalta, es vol actualitzar, sistematitzar i clarificar conceptes i fer més fàcil la regulació i les càrregues administratives.

La futura Llei catalana del Comerç incorporarà serveis que es poden considerar assimilables a l’activitat comercial i potenciarà el model de ciutat compacta on hi ha una harmonització de les activitats i serveis comercials.

Muntsa Vilalta ha parlat també de la llei d’horaris comercials que genera controvèrsia per ser diferent la catalana de l’estatal. Ella ho titlla com «una qüestió sensible»: “És un àmbit que està basat en la norma estatal que hi ha avui per avui. El que fa l’avantprojecte és tornar a incorporar una regulació dels horaris comercials, tant pel que fa al màxim d’hores que poden obrir com pels metres quadrats de les botigues més petites. Nosaltres posem els horaris que marquen la vida de Catalunya”.

Muntsa Vilalta ha explicat aquesta i altres qüestions aquest migdia als comerciants de Calella durant una xerrada organitzada per l’àrea de Comerç de l’Ajuntament de Calella.

Aquí pots escoltar l’entrevista íntegra amb la directora General de Comerç, Muntsa Vilalta.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *