L’hivern treu el nas a principis de la setmana que ve

Aquest cap de setmana s’esperen pluges que poden deixar entre 10 i 15 litres per metre quadrat. Quan pot ploure més és la tarda i nit de dissabte. Diumenge al matí encara pot ploure una mica però a la tarda ja estarà serè. Serà llavors quan baixaran en picat les temperatures.

A fondalades de la comarca, com Dosrius i Tordera, pot arribar a glaçar les matinades de dimarts i de dimecres. Aquí Calella no s’esperen glaçades ni nevades però si força fred. El meteoròleg del Consell Comarcal, Quim Serra, ha explicat els detalls del canvi de temps que s’espera per als propers dies. “El canvi de temps es començarà a notar aquest cap de setmana en forma de pluges, però serà dilluns, dimarts i dimecres quan les temperatures seran pràcticament d’hivern. No de rigorós hivern. No esperem glaçades aquí a la costa, però si que, a algunes zones de l’interior de la comarca la nit de dilluns a dimarts, i la de dimarts a dimecres, les temperatures podrien aproximar-se molt als zero graus“.

Bones notícies doncs per als calellencs a qui els agradi esquiar, ja que la temporada pinta bé. S’esperen nevades importants al Pirineu i a cotes baixes, diumenge arribant als 1.200 metres. I tranquil·litat per a la gent que no li agrada el fred, perquè d’aquí una setmana justa és Sant Martí i arriba el seu estiuet. I Quim Serra confirma que de cara al dia 11 no farà tant fred. Serra: “La temperatura es recuperarà i la situació anirà millorant al llarg de la setmana. Cal esperar que arribem al final de la setmana que ve amb una situació dominada per la bonança tèrmica. De tota manera les nits seran fredes, més que aquestes últimes, al voltant de 5-6 graus, i a la costa 10 graus de mínima. Són temperatures 5 graus per sota del que tenim aquests dies, per tant farà fred de nit, però de dia les temperatures aniran cap als 16 i 17 graus i seran més agradables. És el que es preveu de cara a finals de la setmana que ve“.

La sensació de fred serà més acusada si tenim en compte que la castanyada ha estat molt suau de temperatures, com ja va sent habitual als darrers anys.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Joaquim Serra, emesa a l’Info Vespre

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.