El programa Vacances en Pau necessita famílies d’acollida per a les colònies d’estiu d’infants refugiats sahrauís

Dues famílies calellenques van participar l’estiu passat al programa Vacances en Pau per a nens i nenes refugiats sahrauís que viuen als campaments de Tinduf, a Algèria. Aquesta iniciativa catalana permet que passin dos mesos acollits per famílies catalanes, que sovint s’aprofiten perquè passin revisions mèdiques. Aquí al territori la coordina l’Associació Malgrat amb el Sàhara, que ha convocat per aquest dissabte 27 d’abril una reunió informativa per a famílies interessades en participar-hi.

Natatxa Frutos ha explicat a Ràdio Calella TV quins són els requisits que es demanen a les famílies acollidores. Començant perquè tots els seus membres estiguin d’acord en participar de l’experiència.

Si algú no ho veu clar, millor no entrar-hi (…) Si després de les entrevistes es considera que pot ser família d’acollida, han de presentar documentació a la DGAIA -nosaltres ens encarreguem d’aquets tràmits- per garantir la idoneïtat. I si s’obté, doncs es tira endavant la proposta.

L’acollida és de vuit setmanes, a partir de finals de juny o principis de juliol.

Normalment arriben a finals de juny i marxen a finals d’agost, però depèn. Són exactament dos mesos, però ara encara no estan programats els viatges d’avió amb els que arribaran els nens i nenes a Catalunya.

Frutos ha engrescat als veïns de Calella a assistir a la reunió informativa que es farà aquest dissabte al Centre Cultural de Malgrat de Mar i participar d’una experiència del tot positiva, segons asseguren les que ho han viscut i repeteixen. I ha dit que els nens i les nenes s’integren molt ràpidament en la dinàmica del seu nou dia a dia aquí, i que ni tan sols l’idioma resulta un impediment per la convivència familiar.

Costa una mica els quinze primers dies del primer any que són aquí, però al final de les colònies ja es fan entendre, també gràcies a un petit diccionari que facilitem nosaltres (…) Acaben fent-se entendre i parlant moltes paraules del nostre idioma (…) Fem trobades mensuals entre famílies perquè els nens i nenes es trobin i no se sentin desprotegits.

A tot el Maresme, l’any passat 13 famílies van participar en el programa Vacances en Pau, que coordinen les associacions Malgrat amb el Sàhara i Arenys amb el Sàhara.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *