Els alcaldes i alcaldesses de l’Alt Maresme i la Selva Marítima criden a fer pinya amb els Maduixots

La jornada de l’1 d’octubre del 2022 serà històrica per a la Colla Castellera de l’Alt Maresme i la Selva Marítima. Per primera vegada, participaran a l’espectacle casteller més gran del món: el Concurs de Castells que organitza l’Ajuntament de Tarragona. És l’única diada castellera que té un format explícitament competitiu: les colles disposaran de cinc rondes per alçar les seves estructures i obtenir la millor classificació final. La jornada des de la Tàrraco Arena es podrà seguir en directe per televisió a través de la Xarxa de Televisions Locals. Per escalfar motors, les alcaldies del “territori Maduixot” han participat en un vídeo motivacional en el qual també fan crides als seus conciutadans i conciutadanes a desplaçar-se a Tarragona i fer pinya amb els de la camisa vermella.

Música èpica i missatges de diferents alcaldes i alcaldesses de l’Alt Maresme i la Selva Marítima, per exemple, Marc Buch, de Calella; també el pinedenc Xavier Amor; el santpolenc Albert Zanca; Albert Pla, de Sant Cebrià de Vallalta; i els batlles i batlleses de Canet de Mar, Malgrat de Mar, Palafolls, Tordera, Blanes i Lloret de Mar.

Tots ells criden a la gent de les seves poblacions a fer pinya amb els Maduixots pel Concurs de Castells d’aquest dissabte 1 d’octubre, a la Tàrraco Arena Plaça, que es podrà seguir en directe per televisió a través de la Xarxa.

És una diada castellera de format competitiu, que se celebra cada dos anys sota l’organització de l’Ajuntament de Tarragona. Les 30 colles participants ho faran dividides en dos grups, segons actuïn dissabte o diumenge. Els Maduixots ho faran en la primera jornada del cap de setmana amb un programa en el qual també hi ha aquestes altres 17 colles:

1- Castellers del Poble Sec
2- Castellers d’Esplugues
3- Castellers de Cornellà
4- Sagals d’Osona
5- Xicots de Vilafranca
6- Nens del Vendrell
7- Castellers de Terrassa
8- Bordegassos de Vilanova
9- Xics de Granollers
10- Xiquets del Serrallo
11- Castellers de la Sagrada Família
12- Castellers de Sant Cugat
13- Castellers de la Vila de Gràcia
14- Colla Jove de Barcelona
15- Castellers de Lleida
16- Marrecs de Salt

Diumenge serà el torn d’aquestes altres colles del país:

1- Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau
2- Castellers de Vilafranca
3- Moixiganguers d’Igualada
4- Castellers de Barcelona
5- Colla Joves Xiquets de Valls
6- Castellers de Sants
7- Castellers de Sabadell
8- Colla Vella dels Xiquets de Valls
9- Xiquets de Reus
10- Xiquets de Tarragona
11- Colla Jove Xiquets de Tarragona
12- Capgrossos de Mataró

El Concurs de Castells és ja una de les cites més tradicionals del calendari casteller. El primer a la plaça de toros de Tarragona (l’actual TAP) es va celebrar el 1932, i la cita biennal en aquest espai s’ha mantingut ininterrompudament des del 1970 (tot i que durant anys no tingués format de concurs).

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *