El Govern Municipal està disposat a gravar els pisos buits però no serà per al 2021

Treure al mercat tots els pisos buits de Calella per donar resposta a les necessitats socials de la població és l’objectiu que comparteixen el Govern Municipal i Esquerra, el principal partit de l’oposició. Això passa per la creació d’un cens que, segons una primera estimació, comptaria amb 27 habitatges amb condició de buits que són propietat de grans tenidors –bancs o immobiliàries–. El tinent d’Alcaldia i portaveu del Govern, Josep Torres, ha confirmat a Ràdio Calella TV que s’han mantingut unes primeres converses amb la Sareb i que estaria disposada a cedir quatre immobles.

És una de les informacions que l’executiu de Junts per Calella i el PSC va traslladar a Esquerra en la primera reunió de la taula de pisos buits celebrada a principis de setmana.

Prèviament a la reunió de la taula, haviem fet algunes prospeccions per portar alguna diagnosi. Ens hem reunit amb la Sareb i dels 11 pisos que tenen estan disposats a cedir-ne 4. És un primer pas que marca el camí a seguir.

De grans tenidors, i segons dades de l’Agència d’Habitatge de Catalunya, a Calella hi hauria 27 pisos buits segons la normativa vigent:

La normativa ens diu que el pis buit és aquell que porta 2 anys buit i no té cap justificació. Un eximent seria que l’immoble sigui objecte de litigi, entre d’altres; i per tant caldrà ajustar-ho a cada cas. Per tanc, el procés és complex i llarg perquè caldrà obrir un expedient i cridar a audiència a la propietat perquè expliqui les circumstàncies de cada habitatge.

Per tant, abans d’incorporar-se al cens de pisos buits, segons Torres s’hauria de completar un procés que passaria també pel creuament de dades amb el registre del padró municipal o els consums d’aigua. En aquest sentit, explica que difícilment es podria incorporar el gravamen a les ordenances fiscals del 2021 perquè que, si es modifiquessin, s’haurien d’aprovar pel Ple Municipal en les pròximes setmanes. El Govern diu que sempre sota la premissa de l’acord amb Esquerra.

Gravamen tancat per a les ordenances fiscals del 2021? En principi no perquè no tenim la diagnosi feta. Primer és això i després el gravamen (…) A nivell de Govern Municipal hem de decidir si hi haurà ple d’ordenances si no es toquen, no es convocaran. És la Junta de Govern i l’alcaldessa qui ha de determinar si es fa una cosa o l’altra, i en breu ho sabrem.

El Govern ha emplaçat a Esquerra a una pròxima reunió a finals de novembre o principis de desembre, a tot estirar, per seguir el treball de la taula. Des de files republicanes, el portaveu Xavier Ponsdomènech ha reclamat celeritat en la recollida de dades atenent a les urgències que es derivaran de la crisi social i econòmica de la pandèmia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *