El Govern Municipal exercirà el vot per correu

S’han disparat les demandes per votar per correu a les eleccions al Parlament de Catalunya del pròxim 14 de febrer. Pel moment s’han comptabilitzat 183.000 sol·licituds a tot el país, que representa un increment del 180% respecte els comicis del 2017. Els qui ho han demanat són els membres del Govern Municipal, seguint així les indicacions de la Generalitat de Catalunya. Els regidors de Junts per Calella (integrats al PDeCAT) i del PSC han fet públic que no acudiran als col·legis electorals que els pertoca per evitar la mobilitat i les aglomeracions als centres de votació.

Últimes hores per demanar el vot per correu per a les eleccions del 14-F. Demà divendres 5 de febrer a les 14h és el límit per sol·licitar-ho presencialment o telemàticament a Correus. L’oficina del carrer Sant Antoni de Calella també ha ampliat l’horari d’obertura per atendre l’augment de la demanda. S’hi podrà anar a la tarda, de 16.30 a 19.45h; demà al matí en horari habitual, de 8 a 14.45h.

Els que optin per aquesta modalitat de vot rebran la documentació a casa a través d’un correu certificat. En aquell moment podran posar la papereta que vulguin dins el sobre i entregar-lo al carter, i ja hauran votat. Caldrà acreditar la identitat amb un document oficial, ja sigui el DNI, el passaport o el carnet de conduir. Sinó, hi ha de temps fins el divendres 12 de febrer per tornar el sobre a l’oficina de Correus, abans de les 14h. A partir de demà, l’oficina de Calella recuperarà l’horari habitual només durant els matins.

Com a novetat per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer, per primera vegada es podrà descarregar i imprimir la papereta de votació a casa. Una mesura anti-Covid que evitarà que s’hagin de manipular els fulls que igualment es podran trobar dins els col·legis electorals. Es publicaran pròximament al portal web de la Generalitat de Catalunya.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *