El Govern Municipal porta a aprovació del ple la regulació del paisatge urbà de Calella

Acció de millora estètica dels locals comercials del carrer Jovara, l'any 2014
Acció de millora estètica dels locals comercials del carrer Jovara, l'any 2014

S’hi va començar a treballar fa un any i amb la regulació es pretén endreçar elements públics i privats, entre els quals el manteniment de les façanes, la protecció de les finques de valor artístic i històric; o per exemple, l’ordenament dels aparells de sortida de les instal·lacions d’aire condicionat. Igualment, la publicitat en parets.

També establir l’obligatorietat de retirar els rètols de locals comercials sense activitat. Aquests són alguns dels aspectes que el Govern Municipal va anunciar que s’inclourien en l’Ordenança de Paisatge Urbà de Calella que finalment avui es porta a aprovació de forma inicial.

A l’ordre del dia de la sessió que l’alcaldessa ha convocat per aquest dilluns a la tarda hi consta la tramitació de l’expedient de modificació del pressupost i de la plantilla de personal; i l’aprovació d’un catàleg d’arbres d’interès local. També es farà el nomenament de la Síndica Municipal.

Es portaran a debat quatre mocions, una de les quals per demanar al Consell Escolar del Salicrú que obri un procés participatiu de ciutat per canviar el nom del centre. En aquest cas hi estan d’acord els partits del Govern Municipal (PDECat i PSC) i el majoritari de l’oposició, ERC.

El PSC en solitari presenta una moció sobre l’actual situació política a Catalunya, de la qual no n’ha transcendit el contingut; i tots excepte el PP han pactat una iniciativa per donar suport a Proactiva Open Arms. És l’ONG fundada pel català Oscar Camps dedicada al rescat marítim de les persones refugiades que travessen el Mediterrani fugint de situacions de conflicte i pobresa. A mitjans de març les autoritats italianes van confiscar el vaixell amb el que treballen i van iniciar una investigació judicial per un possible delicte de promoció de la migració il·legal.

Els partits independentistes també han consensuat una moció per “demanar l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la denúncia de la deriva antidemocràtica i autoritària de l’Estat Espanyol”. Un debat que tindrà lloc l’endemà de la multitudinària manifestació a Barcelona convocada per l’Espai Democràcia i Convivència. L’ANC-Calella per la Independència hi va desplaçar cinc autocars plens.

En la sessió del Ple Municipal es podria incloure en l’ordre del dia, i per la via d’urgència, la moció per canviar el nom de la Plaça del Rei per Plaça de l’1 d’octubre.

El debat es podrà seguir en directe a partir de les 18.30h per Ràdio Calella TV.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *