El govern municipal proposa el nom de Muriel Casals per la plaça del costat de la Policia Local

L’equip de govern, format pel PDeCAT i el PSC, portarà a aprovació del Ple Municipal que la plaça situada al costat de la caserna de la Policia Local i de la Fàbrica Llobet-Guri porti el nom de Muriel Casals, expresidenta d’Òmnium Cultural i exdiputada de Junts pel sí, que va morir després de l’accident que va tenir quan travessava un carrer de Barcelona i una bicicleta la va envestir.

Josep Puig, membre de la territorial d’Òmnium Cultural Montnegre, ha subratllat la dedicació de Muriel Casals al país, una trajectòria que considera la fa mereixedora de posar el seu nom a una plaça de la ciutat.

Per nosaltres, la Muriel Casals és una persona que a part de que va ser presidenta durant 4 anys d’Òmnium Cultural, cal veure la seva trajectòria. És una persona que va ser Doctora en Economia, va tenir càrrecs importants a la UAB, a la xarxa d’universitats de Catalunya, va tenir una activitat important antifranquista, de jove va militar al PSUC… És tota una vida dedicada a l’economia, a la cultura i a l’activitat política. I, sobretot, com a presidenta d’Òmnium va ser la que va iniciar tot el procés d’Òmnium Cultural per reivindicar l’Estat propi. És una trajectòria de cultura i de servei al país fins a les últimes conseqüències.

Per això ha felicitat a l’equip de govern per pensar en l’expresidenta de l’entitat cultural per dedicar-li un espai.

Em sembla perfecte que, enlloc de posar noms estrambòtics, encara que és una placeta, es posi el nom d’una persona amb aquesta trajectòria. Per tant, jo felicito al consistori que ha tingut aquesta idea.

La sessió ordinària del Ple Municipal en la que es presentarà la moció tindrà lloc el proper dilluns 30 de juliol.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *