El Govern Municipal vol mancomunar la futura Oficina d’Habitatge

Josep Torres, arxiu
Josep Torres, arxiu

Calella obrirà una Oficina d’Habitatge a la Plaça Vicenç Ferrer. Serà un centre integral d’informació i assessorament en matèria d’habitatge que s’ha dissenyat perquè pugui oferir servei a Calella i al conjunt de l’Alt Maresme. És per això que el Govern Municipal de CDC i PSC ha obert contactes amb d’altres ajuntaments del territori per oferir-los la possibilitat d’adherir-se al projecte, avançant en la línia de la mancomunar serveis. En paral·lel, s’està treballant en els convenis que se signaran amb l’Agència d’Habitatge de Catalunya i la Diputació de Barcelona, i també en la signatura del contracte de lloguer del local on ubicar-lo. Justament aquest darrer serà un dels aspectes que s’abordaran en la sessió plenària convocada per dilluns vinent, en la qual per cert finalment no es presentarà el projecte de Pressupost Municipal del 2016.

El tinent d’Alcaldia de Política d’Habitatge, Josep Torres (PSC), ha concretat les funcions que tindrà la futura Oficina d’Habitatge de Calella, que es posarà en marxa amb el suport de l’Agència d’Habitatge de Catalunya i la Diputació de Barcelona, amb qui s’espera tancar els respectius convenis en les pròximes setmanes.

“S’hi faran tràmits administratius com ara ajudes al lloguer o subvencions per a reformes i, en l’àmbit més tècnic, la concessió de cèdules d’habitabilitat. Donarà informació general a la població i també, molt important, oferirà servei d’intermediació hipotecària a persones que tenen dificultats per afrontar la hipoteca”, ha explicat Josep Torres, qui assenyala que l’Oficina d’Habitatge aplegarà la funció de bossa d’inclusió que realitza Hàbitat Solidari.

L’Oficina d’Habitatge oferirà un servei integral d’atenció, informació i assessorament als ciutadans en un local de la Plaça Vicenç Ferrer, que comptarà amb personal administratiu i tècnic, i tindrà el suport de la Fundació Hàbitat Solidari que impulsa Càritas Parroquial.

Calella assumeix la direcció del projecte amb la voluntat de mancomunar-lo amb d’altres ajuntaments de l’Alt Maresme, amb qui s’han fet contactes i podrien sumar-s’hi ja des de la seva posada en funcionament. “Fent-ho de forma mancomunada abaratim costos prestant servei a poblacions veïnes, la qual cosa ajuda a fer territori i estructurar-lo”, ha dit Torres.

L’Oficina d’Habitatge ocuparà un dels locals comercials de la Plaça Vicenç Ferrer, que el Govern Municipal planteja llogar pels pròxims deu anys. L’acord per formalitzar el contracte es prendrà en la sessió del Ple Municipal convocat per dilluns. “Serà un lloguer d’uns 650 euros mensuals, que pensem que és assumible tractant-se d’un local molt cèntric i fàcil de trobar”, ha manifestat el tinent d’Alcaldia de Política d’Habitatge.


El local en qüestió està ubicat al carrer Jovara número 149.

El projecte de Pressupost Municipal cau de l’ordre del dia plenari

Si bé l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, anunciava fa unes setmanes que el projecte de Pressupost Municipal del 2016 es debatria en la sessió plenària del pròxim dilluns 20 de desembre, Ràdio Calella TV ha pogut saber que finalment aquest punt d’acord s’ha retirat de l’ordre del dia de la convocatòria.

Amb tota probabilitat, els comptes de la Corporació Municipal i els organismes autònoms es presentaran a la sessió que se celebrarà a mitjans de gener del 2016.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat