El Govern projecta un viver solar a la Fàbrica

En vuit anys, Calella haurà d’haver reduït un 40% les emissions de gasos d’efecte hivernacle i s’ha compromès a treballar per assolir les emissions zero al 2050. Amb aquest objectiu, l’alcalde ha anunciat que s’ha definit un projecte per continuar l’aposta feta per a la implantació d’energies renovables que, darrerament, ha suposat la posada en marxa d’una instal·lació de fotovoltaiques a la teulada de l’Ajuntament Vell. En el directe obert a preguntes que va fer ahir a través de la plataforma Instagram, Marc Buch va explicar que es vol crear un gran centre de producció fotovoltaica a la Fàbrica Llobet-Guri.

La Fàbrica Llobet-Guri és l’equipament municipal més gran que hi ha a Calella i el que té un major consum elèctric. Allà, el Govern hi projecta la instal·lació d’un viver solar que, segons Marc Buch, no es pot afrontar amb recursos econòmics propis.

Amb recursos propis no ho podem assumir i per això ens acollirem a una línia de subvencions de la Diputació de Barcelona i de la Unió Europea per fer de la Fàbrica Llobet-Guri un gran centre de producció fotovoltaica que ens permeti alimentar l’equipament. I lligar-ho amb unes pèrgoles solars a l’aparcament de la Muntanyeta perquè l’edifici sigui autosuficient i, en el cas que hi hagi sobrants, alimentar l’escola bressol El Carrilet o la Policia Local.

L’anunci es produeix en el moment en què l’Ajuntament de Calella acaba d’aprovar el Pla per a la Transició Energètica i ho ha fet amb el suport de totes les forces polítiques municipals.

Buch va avançar que s’està treballant en altres projectes complementaris que permetin ampliar els edificis i equipaments municipals alimentats amb fons d’energia renovables. Va parlar de col·locar fotovoltaiques a l’Ajuntament Vell o una caldera de biomassa a la Piscina Municipal; a més de substituir els tancaments de l’edifici consistorial i la Fàbrica per a una millor eficiència energètica.

I va anunciar que abans d’acabar l’any estaran operatius nous punts de càrrega per a vehicles elèctrics.

Estem treballant amb Gestvia per posar diferents punts de càrrega elèctrica perquè és evident que hi ha un dèficit a Calella. La intenció és que estiguin implantats abans d’acabar l’any.

En un altre ordre de qüestions, l’alcalde va aprofitar el directe a xarxes per aclarir el quan i l’on del projecte pendent d’execució del Pressupost Participatiu del 2019: el parc infantil inclusiu.

A la zona de La Gàbia hi farem el parc adaptat. Canviarem totes les casetes, que ja tenen molts anys, i farem un espai que valdrà molt la pena. Ho començarem a executar a partir d’octubre, un cop hagi passat la temporada turística.

I va confirmar que s’està treballant amb l’empresa turística organitzadora de la festa de la cervesa per recuperar-la aquesta pròxima tardor, després de dos anys en blanc per la pandèmia i les restriccions de mobilitat internacional.

Esperem que sí, n’estem parlant amb els organitzadors. La nostra intenció és que torni i, a diferència dels últims anys quan havia coincidir amb l’IRONMAN, seria el cap de setmana següent.

Marc Buch va anunciar que la setmana vinent es presentarà la programació del NEC 22. Que el festival estival consolida l’aposta feta per complementar l’oferta cultural amb la gastronòmica, i que hi haurà música dj acompanyant els àpats.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *