Bars i restaurants, obligats per llei a oferir aigua de l’aixeta gratis

Des d’aquest dilluns 11 d’abril, el sector de l’hostaleria està obligat a oferir aigua de l’aixeta gratis com a alternativa a l’aigua embotellada. Una mesura que es recull en la Llei de Residus i Sol Contaminants per a una Economia Circular i que té per objectiu reduir el consum de plàstics d’un sol ús. Hem sortit al carrer per preguntar a bars i restaurants de Calella de quina manera els afecta aquesta nova regulació.

Fins aquest dilluns, era decisió de cada bar o restaurant donar aigua de l’aixeta de forma gratuïta als clients que ho demanaven. Al La Tetera i Canapè, dues cafeteries de Calella, portaven temps fent-ho.

Toni Torres, La Tetera:

Washington Rodríguez, Canapè:

La nova llei estatal estableix també que les administracions públiques fomentaran el consum d’aigua potable amb fonts i envasos reutilitzables.

El paquet de mesures fiscals que l’acompanyen s’aplicaran a partir del 2023. Es crearan dos impostos per impulsar l’economia circular, reduir la generació de residus i millorar la gestió dels que no es puguin evitar. El primer s’aplicarà sobre els envasos no reutilitzables com els gots de plàstics i els rotllos de plàstics per embalar, amb 0,45 euros per cada quilogram. El segon, al dipòsit de residus en abocadors o la incineració dels residus.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *