El Govern proposa modificar la tarifació de l’aigua per regular els consums comercials

L’executiu eleva al Ple Municipal la proposta de l’empresa mixta Gestaigua per evitar que uns 600 abonats comercials segueixin pagant la tarifa domèstica. Una mesura que es va determinar en anteriors mandats per aplacar l’increment recollit en l’última modificació de la tarifa. El tinent d’Alcaldia de Serveis Públics, Albert Torrent, ha avançat que el Govern Municipal planteja establir nous trams tant de la quota fixa com del subministrament de la tarifa d’ús comercial per resoldre aquesta “situació irregular”, sense que això acabi incrementant la recaptació global de la companyia de l’aigua.

En una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV, Torrent ha exposat que això implica greuges amb les botigues que, a posteriori, han estat pagant la tarifa comercial que els pertoca. Amb imports molt superiors. S’estima que el tram més baix de la tarifació comercial és tres vegades superior a la domèstica.

Davant d’això, Gestaigua va rebre l’encàrrec de definir una nova proposta de tarifació, establint nous trams i racionalitzant el preu del consum.

“Hem demanat a l’empresa que calculés una tarifa per passar els clients de domèstic a comercial sense que això representés un increment de preu molt gran. L’associació de comerciants n’està al corrent i ara tothom quedarà regularitzat perquè també hi ha molts botigues que estan pagant la tarifa comercial i uns preus exagerats”, ha comentat Torrent.

La proposta que es portarà a aprovació del Ple Municipal de dilluns estableix tres trams de quota fixa i altres tres trams del preu de l’aigua, determinats pel consum. El primer tram és fins a 12 metres cúbics, el segon d’entre 12 i 30 metres cúbics d’aigua d’aixeta, i el tercer per a consums superiors. La tarifació vigent només en contempla dos.

El tinent d’Alcaldia de Serveis Públics recalca que una de les premisses de l’estudi tarifari ha estat que la regularització no suposés un increment de la recaptació per a Gestaigua. En aquest sentit, ha afegit, s’ha fet valer la majoria pública de l’empresa.

“La modificació, que serà de moviments entre trams de tarifes, a l’empresa no li incrementarà el seu benefici ni tampoc la seva facturació: hi haurà qui pagui una mica més entre trams i qui pagarà força menys que ara”, ha assegurat.

La proposta de modificació de la tarifa dels serveis del cicle integral de l’aigua a Calella no afecta ni als abonats domèstics ni als industrials i hotelers.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista al tinent d’Alcaldia de Serveis Públics, Albert Torrent.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *