ICV i la CUP reclamen un protocol que concreti els criteris d’empadronament

Els grups municipals d’ICV i la CUP han presentat una moció per la creació d’un protocol d’actuació per a les demandes d’empadronament.

El portaveu d’ICV a Calella, Sebastián Tejada, ha explicat que l’objectiu d’aquest protocol és que els treballadors de l’ajuntament no tinguin cap dubte de com procedir en casos que no siguin “clarament estàndard”, com en el cas de la gent que viu d’ocupa.

“Que els treballadors del registre d’empadronament de l’Ajuntament de Calella tinguin molt clar com han d’actuar quan es presenti alguna sol·licitud d’empadronament d’aquelles que no siguin clarament estàndard, és a dir, que es presenti algú que és propietari del pis o de la casa on viu o que està de lloguer clarament. Ens referim a casos com gent que no té casa, que viu en una barraca, que viu sota un pont o que viu en situació d’ocupa. Totes aquestes persones tenen dret a ser empadronades i el que volem és que el treballador de l’ajuntament no tinguin cap dubte de com s’ha de procedir quan es presenti un cas d’aquests”

Aquesta moció la presenten juntament amb la CUP Calella, qui afegeix que el protocol d’actuació protegirà a les persones davant de les interpretacions polítiques.

“No només pels tècnics sinó també per la part política, perquè el que creiem que és inadmissible és que dins d’aquest procediment, que està molt ben tipificat i està molt ben regulat, hi hagi interpretacions polítiques, que hi pot haver algun exemple a la ciutat de Calella en el que la interpretació política faci que l’expedient de padró no tiri endavant, i això entenem que porta unes conseqüències fatals per la persona”

Pots escoltar l’entrevista íntegra al portaveu d’ICV a Calella, Sebastián Tejada, aquí.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *