El Govern reitera que hi ha garanties d’interès públic en la modificació urbanística de l’aparcament Hospital 2

El tinent d’Alcaldia de Territori de l’Ajuntament de Calella ha assenyalat tres elements d’interès públic en la modificació urbanística de la parcel·la privada que s’ha utilitzat d’aparcament de zona blava, l’anomenat Hospital 2. Jordi Sitjà ha replicat el regidor Sebastián Tejada (ICV-EUiA), que ahir negava que hi hagin les garanties exposades per part del Govern Municipal per justificar la requalificació. Segons ha dit, el projecte està degudament informat i seguirà el procés d’aprovació, que s’allargarà encara uns mesos.

El responsable de Territori fa èmfasi en que es tracta d’una parcel·la privada i que davant la iniciativa del promotor per fer-hi l’operació urbanística -que suposarà la instal·lació del supermercat ALDI al sector- el Govern Municipal va veure-hi l’oportunitat de treure’n una contraprestació per al municipi. En aquest sentit, Sitjà recalca que en cap cas es perd una una propietat o usos que siguin de Calella.

És una propietat privada que, en el cas que l’Ajuntament la volgués obtenir per a la ciutadania, s’hauria de comprar, expropiar o permutar. I la taxació de la finca és de l’entorn dels 3 milions d’euros, i si no ho expliquem tot al final s’acaba manipulant.

En relació a les garanties d’interès públic, el tinent d’Alcaldia detalla que hi ha el compromís explícit de cessió de 2.800 metres de sostre per a equipaments i de preservar les ruïnes romanes que hi ha al sector. Quant a l’aparcament, Sitjà explica que la gestió d’ús públic de les places es podrà conveniar amb Gestia quan s’hagin creat.

Es fan dues plantes d’aparcament i no una, que era el que inicialment estava contemplat al planejament. El que queda per fer és que les places de rotació d’ús públic, la fórmula de gestió amb Gestvia s’haurà de formalitzar quan hi hagi les places.

I a tot això, respon a la demanda de complementar el projecte amb d’altres informes, per exemple d’impacte mediambiental, assegurant que s’han elaborat els que són obligatoris en el punt de tramitació actual.

Hi ha tots els informes preceptius. A partir d’aquí hem d’elevar a consultes a d’altres departaments perquè facin els informes corresponents, per exemple Carreteres, Sanitat o quan sigui l’hora Urbanisme. Però ara hi ha els informes que són preceptius en el tràmit d’informació inicial, d’acord amb el que han informat els tècnics i professionals de la casa.

El projecte es troba actualment en període d’exposició pública, després de la seva aprovació inicial. Aquest és el moment en què es poden presentar al·legacions que, per terminis, haurà de resoldre el Govern Municipal que resulti de les eleccions del maig.

Sitjà també ha volgut replicar Tejada sobre l’impacte que el futur supermercat de la cadena ALDI pot tenir en el teixit comercial local. Nega que entri en competència directa amb les botigues.

ALDI és un tipus d’establiment que competirà claríssimament amb d’altres marques com Consum, BonPreu o Dia. Per tant, entenem que aquest és l’espai que venen a ocupar.

La modificació urbanística del sector anomenat El Mujal es va aprovar inicialment el passat 25 de febrer, amb els vots a favor dels partits del Govern i del regidor del PP.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *