La reactivació del turisme fa baixar el nombre d’aturats

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

La reactivació del sector turístic, tot i les restriccions de la covid, s’ha traduït en una reducció del nombre de desocupats durant el mes d’agost. A Calella l’atur s’ha tornat a situar en nivell prepandèmics. Hi ha 1.124 calellencs i calellenques que consten en situació de desocupació, 47 menys que durant el mes de juliol. S’ha tancat l’agost amb un atur del 12,62%, cosa que representa un descens de gairebé sis punts en comparació fa un any, quan les mesures restrictives per la pandèmia eren més exigents i es va quasi fregar el 20% d’atur.

Totes les poblacions de l’Alt Maresme han seguit un mateix comportament, rebaixes substancials entre el seu nombre d’aturats. Una de les més significatives ha estat Pineda de Mar, on 149 persones s’han reincorporat al mercat laboral. El municipi veí té 1.930 persones a l’atur. Tordera també ha notat una davallada en el nombre de persones desocupades, durant el mes d’agost 45 torderencs van trobar feina, que deixa el total en 1.208 habitants com a demandants d’ocupació. A Malgrat de Mar, la desocupació baixa en 43 persones, apropant-se al llindar dels 1.000 veïns de situació de recerca de feina -en total ara són 1.016 persones. A Palafolls consten 546 persones a l’atur i 18 durant l’agost s’han reincorporat al mercat laboral, a Santa Susanna 11, deixant el nombre total d’aturats en 165.

A la capital del Maresme, l’atur també ha baixat considerablement amb 8.354 mataronins en situació de desocupació, són 175 menys que al juliol.

En xifres globals de la comarca, la desocupació ha baixat aquest últim mes fins a un total de 24.259 persones; són 834 habitants menys que el mes de juliol.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat