El Govern reprèn les negociacions sobre el nou conveni col·lectiu dels treballadors municipals

El pròxim 19 de novembre hi ha fixada la nova reunió entre el Govern i els representants sindicals dels treballadors municipals per negociar el nou conveni col·lectiu del conjunt de la plantilla. Ho va anunciar el portaveu Josep Torres en el decurs de l’última sessió plenària i en resposta a la petició de Calella en Comú d’accelerar els contactes per desencallar el marc legal de relacions entre Ajuntament i el conjunt d’aproximadament 200 emplats contractats per l’administració local. La moció va decaure amb els vots en contra de Junts per Calella i el PSC, i el del regidor de Cs. Esquerra i la CUP li van donar suport.

Per 9 vots en contra i 8 a favor, el Ple Municipal va desestimar la moció de Calella en Comú que demanava reactivar les negociacions pel conveni col·lectiu i la valoració de llocs de treball de la plantilla municipal, per la qual proposava també regular el teletreball i garantir la igualtat dona-home.

El portaveu del Govern, Josep Torres, va explicar durant la sessió de dijous passat que la pandèmia va aturar la feina que s’ha estat fent des de l’executiu local i va anunciar que, amb aquesta voluntat, ja hi ha data per la pròxima reunió. A més, va revelar que s’està a les portes de l’acord pel que fa a la valoració de llocs de treball.

Votarem en contra primer perquè ja tenim una reunió prevista pel pròxim 19 de novembre per parlar del conveni col·lectiu. La teníem abans però un representant no podia. Ja la tenim estructurada perquè en aquest Ajuntament treballem. També parlarem de la valoració de llocs de treball i si la postura dels sindicats no ha variat, pràcticament estem en l’acord. Espero que això no hagi variat de l’últim cop.

El regidor dels comuns, Sebastián Tejada, va lamentar que aquesta voluntat no s’hagués demostrat amb anterioritat, tenint en compte que el conveni es va extingir el 31 de desembre del 2019 després de dues pròrrogues.

Haurà passat molt temps i la possibilitat d’aplicar-la, si es confirma, no serà per al gener del 2021. Sobre el conveni, diuen que tenen reunió pel dia 19, que el Govern treballa, però li recordo que fa tres anys que s’hauria d’haver produït. I això també val pel Pla d’Igualtat que s’hauria d’haver executat durant el període de vigència de l’anterior conveni. Pel que veig, s’han posat les piles en els últims dies.

El Govern Municipal va aprofitar el fil del debat per recordar que hi havia una reserva pressupostària de 175.000 euros per implementar una primera fase de la valoració de llocs de treball, però que l’aparició de la pandèmia va fer necessari desafectar-la per destinar els diners a la recuperació social i econòmica.

Calella en Comú retira la moció per garantir la màxima cobertura de l’Ingrés Mínim Vital

Calella en Comú va decidir a última hora retirar la moció per garantir la màxima cobertura de l’Ingrés Mínim Vital. Els comuns han anat reclamant al Govern Municipal des del passat juny que es posi en marxa un servei d’atenció i assessorament específic per a les persones subjectes a rebre la prestació, atès que un percentatge molt baix de calellencs s’han acollit fins ara aquesta ajuda. Calella en Comú va tornar a elevar la proposta al Ple Municipal d’octubre, però es va acabar retirant a l’espera de la resolució que ha de rebre l’alcaldessa sobre el conveni amb l’administració central per la gestió d’aquesta nova prestació.

El portaveu dels Comuns, Sebastian Tejada, ha explicat en declaracions a Ràdio Calella TV, que en saber que la moció no tindria els suports necessaris per ser aprovada, van decidir retirar-la per deixar de banda la discussió política que s’hagués acabat desencadenant.

Vam pensar que no era el moment de convertir el Ple en una discussió agre que fes arribar a la ciutadania la sensació que els seus representants polítics no paren de discutir-se. Per això vam decidir retirar-la i començar a fer gestions a prop del ministeri per desencallar el tema del conveni que diu l’alcaldessa.

Els comuns segueixen insistint en el fet que la tramitació de la prestació és complexa i que això suposa un entrebanc perquè arribi als beneficiaris. Per això consideren, que més enllà que hi hagi o no conveni amb l’administració central, és imprescindible que s’aprovi la creació d’aquest recurs.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *