El Govern serà “flexible” amb l’ocupació de les terrasses de bars i restaurants

L’Ajuntament de Calella xifra en 110.000 euros de pèrdua d’ingressos econòmics per la decisió del comitè de crisi de no cobrar la taxa de les terrasses de bars i restaurants. Es va prendre a l’inici de la pandèmia i la mesura beneficia a un total de 103 establiments, a qui es vol ajudar per l’impacte té la crisi del Covid-19 sobre el sector. El portaveu del Govern, Josep Torres, ha dit a Ràdio Calella TV que l’executiu serà vigilant en el compliment de la normativa quan la situació permeti treure taules i cadires però amb certa flexibilitat.

El Govern Municipal ha ofert “flexibilitat i col·laboració” al conjunt del sector turístic i de restauració de Calella per afavorir la reactivació econòmica. Torres recalca que això no implicarà que es desatengui la normativa pel que fa a l’ocupació de la via pública amb terrasses de bars i restaurants però sí ha dit que “no vindrà d’un pam”.

Si no ve d’un pam, no mirarem el centímetre. Aquesta serà la flexibilitat, que no significa no aplicar la norma.

Bars i restaurants podran treure taules i cadires a partir de la fase 1 del pla de desescalada, en la qual no hi entrarem el dilluns 11 de maig. La situació sanitària de la regió de Girona ho desaconsella, segons anunciava ahir el Departament de Salut, en un criteri que assumirà la Moncloa que és qui en té les competències.

Això xoca amb les previsions que es tenien des de Calella, que confiaven que el canvi d’unitat territorial de províncies a regions sanitàries , i per tant de Barcelona a Girona, permetria avançar en la desescalada a un ritme més accelerat.

Voldríem que les coses anessin tant bé per estar a la fase 1, que ens facilitaria moltes coses: obrir terrasses i segons quines botigues. Recuperar el pols econòmic de la ciutat era molt important, però no a canvi de la salut de la ciutadania.

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries ha dit aquest dijous en roda de premsa que entre divendres i dissabtes es farà pública la decisió del Ministeri sobre els territoris que passen a la fase 1. Fernando Simón ha explicat que es tindrà en compte la capacitat de resposta de les UCI hospitalàries i el nombre de pacients amb coronavirus.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *