La setmana que ve comença la preinscripció escolar telemàticament

classe buida bisbe

El Departament d’Educació ha previst que la preinscripció escolar pugui començar telemàticament el pròxim 13 de maig i que s’allargui fins al 18. Aquest serà el termini per fer la preinscripció de l’ensenyament obligatori – educació infantil, primària i secundària obligatòria – de manera online per tal d’evitar els desplaçaments. Per a les famílies que no la puguin fer de manera online podran apropar-se als centres lectius per fer-ho presencialment a partir del 18 de maig i fins al 22. Educació vol reduir així al mínim el nombre de famílies que facin la preinscripció presencial. Només ho faran aquelles que no tinguin cap altra opció i amb unes mesures d’higiene i seguretat molt estrictes.

Per a fer-ho telemàticament s’ha preparat un sistema que permeti omplir un formulari online i enviar-lo per correu electrònic. El Departament d’Educació va ajornar el període de preinscripció escolar que havia d’iniciar-se el 23 de març. I ara es preveu fixar el dimecres 13 com a la data d’inici per arribar a temps de cara al setembre, tot i que encara no entrem en fase 1. Educació ja va dir que urgia fer la preinscripció i que si aquesta s’allargava, més enllà de les últimes setmanes de maig, es podia posar en perill l’inici del curs escolar al setembre. En la mateixa línia s’ha expressat la directora de l’Institut Bisbe Sivilla,Eva Sánchez, qui alerta que és possible que el curs comenci amb retard.

Anem justos perquè endarrerir la preinscripció, implica que no podrem fer grups fins al juliol. Després, haurem d’organitzar plantilles que sense grups no les podem dissenyar… Tot això a nosaltres ens condiciona, i és possible que el curs vinent no es comenci al setembre amb normalitat. Es pot donar el cas que encara estiguem confeccionant grups.

El procés de preinscripció durarà 10 dies i només l’última setmana es podrà fer de manera presencial. Això si, sempre amb cita prèvia i de forma individual. Els centres hauran d’habilitar un espai per a les famílies que després haurà de ser degudament desinfectat. També s’establirà un horari especial, només s’atendrà un nombre reduït de persones per dia i hi haurà un encarregat d’organitzar l’accés al centre per si es produeixen cues.

Els centres estaran oberts en horari especial i només podrem atendre un nombre determinat de persones cada dia. De fet també ens han dit que només podem utilitzar el mínim espai possible i el més a prop de la porta. Ens han donat explicacions sobre quina neteja hem de fer i com organitzar-nos.

Educació preveu una dotació de 4.500 mampares, 5.000 pantalles de protecció facial, 10.000 capses de 100 guants de nitril, 5.800 capses de 50 mascaretes quirúrgiques i 10.000 ampolles de mig litre de gel hidroalcohòlic.

Pel que fa a la preinscripció de l’ensenyament postobligatori, com cicles i batxillerat, encara estan pendents de data.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat