El Gremi d’Hostaleria del Maresme sobre la quarantena obligada per als turistes estrangers: “Preval la salut”

El sector turístic maresmenc accepta amb resignació que s’imposi la quarantena als viatgers internacionals, entenent que es tracta d’una mesura sanitària amb la qual el govern espanyol vol frenar l’aparició de nous casos importats de coronavirus.

El decret estatal xoca amb les ganes que té l’empresariat turístic de reprendre l’activitat i no perdre la temporada. El president del Gremi d’Hostaleria del Maresme, Jordi Noguera, reconeix que un rebrot atribuït al turisme tindria unes conseqüències encara pitjors.

Hem de tenir la certesa que qualsevol client que entra al nostre establiment està en bones condicions, també pensant en els treballadors. Perquè si la primera de canvi ens entrebanquem i tirem per terra tota la feina feta, la incidència encara pot ser pitjor.

Des del Gremi d’Hostaleria del Maresme s’explica que la mesura afectarà de forma desigual a les destinacions turístiques de l’Estat tenint en compte la tipologia d’allotjaments majoritari. Segons Noguera, serà menor a les Canàries, on hi ha molta oferta de bungalous i apartaments; però restarà molt atractiu a Catalunya.

Si surts de casa, on tens un espai de 100 metres quadrats, per allotjar-te en una habitació de 30 metres quadrats, perds la llibertat de moviment que tens.

En aquest context, el sector maresmenc concideix amb els organismes públics catalans que han començat a enfocar la promoció de la temporada amb l’objectiu de captar bàsicament turisme de proximitat.

Totes les operatives promocionals de l’Agència de Turisme de Catalunya i de la Diputació de Barcelona van encaminades al turisme més proper: de Catalunya i sud de França. Veiem que més enllà de territori costarà molt tenir flux de visitants a la nostra zona.

Hotels, aparthotels i càmpings maresmencs continuen amb la persiana abaixada, havent perdut campanyes importants per al negoci com la Setmana Santa. En la mesura que les regions sanitàries de Girona –a la qual pertany part de l’Alt Maresme- i Metropoliana Nord –la resta de la comarca- passin a la fase 1 podran reprendre parcialment l’activitat: primer, amb totes les zones comunes tancades, i amb la seva reobertura progressiva quan es vagi avançant en el pla de desescalada.

En previsió d’això, en una de les destinacions turístiques pioneres del país, com és Calella, els hotels han començat a llançar ofertes per fer reserves de cara als mesos de juny i juliol.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *