El grup promotor de la consulta espera l’autorització oficial per començar a recollir suports

platja de gossos

La consulta popular sobre la platja de gossos es convocarà si el grup promotor aconsegueix recollir els suports del 10% del cens. A l’espera de conèixer quantes són exactament les firmes que hauran de presentar, aquest matí han activat una pàgina web amb informació sobre la iniciativa. Amb ella comencen la campanya ciutadana amb l’objectiu d’enllestir tot el procés abans d’acabar aquest any 2021; com també és voluntat del Govern Municipal, tal com va explicar Ràdio Calella TV. El grup promotor, vinculat a la CUP, ha confirmat que Calella en Comú els ha ofert el seu suport i també demanarà el “sí” a la consulta. Esperen un posicionament semblant d’Esquerra, que no s’ha pronunciat encara perquè els esdeveniments –reconeixen– s’han succeït de forma precipitada.

Lourdes Roselló i Xavier Nogués, vinculats al grup promotor i a l’òrbita de la CUP, han explicat aquest matí que amb l’activació del portal volen començar a moure la campanya de recollida de signatures. Estan a l’espera de rebre resposta per part de la secretària de l’Ajuntament per conèixer la quantitat exacta de suports que hauran de presentar. La llei exigeix un 10% del cens cridat a votar. Amb els requisits de la convocatòria, que està acotada a persones majors de 16 anys que no tenen animal censat, calculen que rondaria les 1.500 firmes.

Ens falten quatre dades que ens ha de passar Secretaria (…) El cens del 14F va ser de 13.000 persones, a les que s’hi hauria de sumar els nois i noies que tenen entre 16 i 18 anys, i restar les propietàries dels 1.123 gossos que hi ha censats a Calella (…) Calculo que ens caldran unes 1.500 signatures.

En el moment que se’ls notifiquin aquests aspectes formals sobre el procés, el grup promotor posarà en marxa la recollida de signatures. De moment tenen dos punts confirmats: al Casal Popular La Morra (Sant Josep, 7) i a La Cassola (Església, 329). Esperen ampliar-los a d’altres establiments de Calella i poder tenir espai públic per muntar taules.

Tenim 60 dies per la recollida de signatures des que ens autoritzi el tràmit. En la carta dirigida a la secretària també hem demanat 60 dies d’espai públic per posar una taula i demanar suports.

A la pàgina web activada aquest matí, es fa un històric del procés que s’ha seguit fins arribar al punt actual, incloent la iniciativa anterior que va tombar el Ple. També s’hi explica que la limitació del cens a persones sense tenen animal de companyia ha estat una exigència discrecional del Govern Municipal, o que encara no es pot avançar quin cost tindrà la consulta. També s’anuncia quina és la pregunta que es formularà, en el cas que se superi el topall mínim de signatures de suport:

Estaria d’acord en modificar l’Ordenança Municipal de Convivència i Via Pública, en el seu art. 60.6, on prohibeix la circulació i estada d’animals domèstics a les platges, de maig a octubre, i així poder habilitar un espai a la platja per a gossos per tot l’any?

Si se supera la fase de recollida de signatures, arribant o superant el 10% del cens, després començarà el temps de campanya pel sí i pel no. El grup promotor, que té el suport explícit de la CUP, explica que també Calella en Comú els ha confirmat que treballaran en aquesta mateixa línia.

De moment, els companys de comuns ja ens han confirmat que estaran amb nosaltres amb la signatura i la campanya del sí, i esperant la resposta, espero que sigui positiva, d’Esquerra, que encara no ha sigut possible per una qüestió de “timming”.

Des del grup promotor s’assegura que el procés consultiu es pot completar dins l’any 2021 i, si s’imposa el sí amb majoria simple de vots, llavors s’haurà de fer un encàrrec tècnic per determinar on s’ubica la platja de gossos. I avancen qui podria fer-ho.

Qui ho ha de decidir és un tècnic, el de Medi Ambient, possiblement. No està decidit que sigui a la platja del Camp de Futbol de Mar.

La platja que hi ha davant del Camp de Futbol de Mar és una de les zones apuntades pel grup promotor així com el tros de Les Roques.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat