El comerç calellenc tornarà a aixecar la persiana el dissabte sense grans expectatives

botiga

El comerç podrà tornar a obrir en la seva totalitat aquest cap de setmana. Des del passat 7 de gener totes les botigues no essencials tenen prohibit obrir els dissabtes, quan es van endurir les restriccions després de l’increment de contagis provocats per les festes de Nadal. Després de dos mesos totes les botigues de Calella tornaran aixecar la persiana els dissabtes, una mesura que esperaven des de fa temps. Amb tot, els establiments calellencs celebren reobertura, malgrat reconèixer que l’arribada de fred prevista per aquest cap de setmana i la previsió de pluja els fa minvar les expectatives.

Fa 10 dissabtes consecutius que tenen els negocis tancats i per fi aquest cap de setmana el petit comerç, com també els centres comercials podran reobrir. Les botigues calellenques entonem la reobertura amb esperança i il·lusió. Diuen que els dissabtes són el dia de més afluència de gent i això es notarà en la facturació, no obstant això, reconeixen que són moments complicats per l’economia de moltes famílies. Ho expliquen des de la botiga Seasons i la sabateria Vives.

És una molt bona notícia. Estem molt contents i amb molta il·lusió. Esperem que hi hagi molt volum de feina, gent comprant pel carrer i que de mica en mica recuperem la normalitat.

Per nosaltres el dissabte és el dia que més feina tenim, en teoria, perquè les coses estan molt malament. Tinc previst obrir una horeta més de cara aquest cap de setmana, però tampoc tinc grans expectatives perquè tot està molt parat.

El mal temps previst per aquest cap de setmana és un dels altres inconvenients que fan minvar les expectatives dels comerciants. Des de la botiga d’esports Xoc creuen que amb l’aixecament del confinament comarcal i la lliure mobilitat per tot el territori català, molts optaran per visitar el Pirineu i zones de muntanya, aprofitant els darrers dies d’hivern.

Ganes de poder reobrir en tenim. Creiem que podríem haver obert molt abans, però les expectatives no són bones. El fet de tenir lliure circulació, la gent anirà a la muntanya més que a la costa perquè són els últims dies que tenen per anar a esquiar a o la neu.

Els comerciants ja s’esperaven que s’ aixequés la restricció fa 15 dies, quan es va anunciar l’eliminació de les franges horàries dels restaurants. De fet, feia dies que ho reclamaven i molts s’han hagut de reinventar degut a les restriccions. És el cas de la botiga Seasons que ha trobat nous clients a través de les xarxes socials, però reconeix que reobrir la botiga els fa respirar més alleugerits.

Personalment, no ens podem queixar perquè ens hem reinventat i vam veure en ple confinament que havíem de començar a potenciar venda online, però això no impedeix que ara amb dos dies més de reobertura podem respirar més alleugerits, perquè ja no tindré tants mals de cap per pagar el lloguer.

Aquest cap de setmana podran reobrir tots els comerços no essencials però amb un 30% de l’aforament i amb ventilació. Les botigues de més grans poden ampliar l’espai destinat a la venda fins als 800 metres quadrats.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat