Com es rebria una platja de gossos a la zona del camp de futbol de mar?

Disparitat d’opinions sobre la possible platja per a gossos davant del camp de futbol de mar. Entitats i establiments propers a una de les possibles zones on podria ubicar-se han reaccionat a la iniciativa que proposa la consulta popular, que s’ha de fer al llarg d’aquest any. Mentre que a uns no els hi sembla pas malament perquè diuen que a la platja hi ha cabuda per a tothom, altres opinen tot el contrari, consideren que destinar aquest espai a una platja pels cans, seria un greuge per a una zona repleta d’activitats.

La consulta sobre si Calella ha de tenir una platja per a gossos o no, no ha deixat indiferent a ningú. La disparitat d’opinions no és tant per si és necessària o no, com per l’emplaçament que ha de tenir. Un dels restauradors de la zona, Joan Roig del restaurant La Gavina, ha exposat que si s’ubica al camp de mar restaria espai a molts calellencs que van a banyar-se en aquesta zona buscant tranquil·litat.

Si preguntes si l’interessa a qualsevol guingueta de Calella et diran que no. A més, en aquesta zona, dels pescadors fins al club nàutic, no tenim tant d’espai. Davant del camp de futbol va molta gent de Calella a banyar-se perquè és una zona sense turistes, a més hi ha 4 sortides d’embarcacions, van molts casals… És una platja que hi ha moltes coses en 500 metres quadrats com per afegir-hi un espai exclusiu per a gossos.

En la mateixa línia s’han expressat des del Water Sports Center. Bianca Mena ha apuntat que estan a favor de les platges per a gossos, però consideren que aquesta ubicació no seria l’adequada per la gran quantitat d’activitats que s’hi apleguen i els escolars que cada estiu fan el casal allà.

Estem d’acord que hi hagi una platja per a gossos, però no en aquesta zona. És un tram on van molts casals, no només el nostre, on es fan moltíssimes activitats i per la quantitat de gent que som treballem en un molt poc espai.

Altres entitats properes a la zona, no s’oposen al projecte. Des del club Vela no ho veuen com un problema, però resten a l’expectativa de com funcionarà. Segons Joan Pera els gossos tenen el mateix dret que qualsevol altre ciutadà a poder gaudir del litoral calellenc i ha defensat que podrà conviure perfectament amb els banyistes.

Hem de veure com funcionarà, però no serà un problema molt gran tenir els animals de companyia allà banyant-se. Nosaltres ara farem una assemblea al club i veurem què diem, però reitero personalment crec que la platja és molt gran i els gossos també han de disposar d’un espai.

Des del Club Nàutic veuen també raonable la iniciativa. Xavier Catalan, qui està al capdavant del club, creu que si hi ha problemes no serà tant pels animals, sinó pels seus propietaris.

En principi no em sembla malament. El problema no són els gossos, són les persones que els porten. Si els gossos estan educats i els controlen no passarà res. Els gossos també necessiten un espai per banyar-se.

Malgrat tot, l’emplaçament que tindrà aquesta platja de gossos, en el cas que guanyi el sí a la consulta, continua sent la incògnita. Segons el grup promotor – encara que creuen que el camp de futbol seria una de les millors ubicacions – diuen que li pertocarà a un equip tècnic decidir l’espai tenint en compte criteris específics i estudis previs.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. calellenc ha dit:

    Ningú la vol al seu costat, i personalment tampoc crec que sigui beneficiós per una ciutat turística com Calella tenir gossos a la platja banyant-se o corren per la sorra. La platja es el nostre emblema. jo tinc gos, però votaria no

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *