El grup promotor de la platja per a gossos vol renegociar la consulta amb el Govern

Contraproposta del grup promotor de la consulta de la platja per a gossos: s’ofereix a negociar amb el Govern Municipal els termes d’una altra consulta que no limiti la participació. La iniciativa que es va aprovar dijous passat només permetria votar als majors de 16 anys que no tenen mascota. El grup continua assegurant que sí que es poden convocar consultes obertes a tothom, sense acotar el cens; però el Govern ho nega d’acord amb informes jurídics. Per això es va desestimar la proposta que es va portar en el Ple del setembre passat.

Alberts Comas, un dels promotors de la consulta, ha tornat a lamentar que se’ls hagi obligat a limitar el cens. I ha reiterat que la seva voluntat era obrir-la a tothom, però que es van veure condicionats i obligats a fer-ho d’aquesta manera.

Era una disjuntiva. O no fer-la o fer-la d’aquesta manera. I vist la disjuntiva ens vam veure obligats a limitar el cens a les persones majors de 16 anys que no tenen mascota.

Ara, però, el grup promotor no desisteix i ofereix una contraproposta al Govern Municipal. Volen entrar a negociar i proposen pactar una nova consulta que no acoti el cens. Comas diu que el consistori sí que té les eines per poder convocar una consulta de caràcter general.

Veien aquesta injustícia fem una proposta al Govern. Els hi diem, nosaltres farem la consulta si o si, però si us comprometeu públicament amb una data concreta a fer una consulta on tota la població pugui votar, nosaltres repensarem la nostra petició i ens asseurem a parlar de com portar a terme una altra consulta de forma consensuada.

Amb tot, Comas s’ha mostrat content que la proposta hagi estat aprovada per unanimitat del Ple, però assegura que el procés que els queda ara per davant és llarg. Segons Comas, el calendari marca que un cop aprovat el punt pel Ple de Calella, ara el grup promotor rebrà la notificació i haurà de començar la campanya de recollida de signatures. Necessiten el suport almenys d’un 10% del cens de la ciutat. Un cop s’aconsegueixi aquesta fita s’haurà d’establir una comissió electoral que treballarà per les campanyes del sí i del no, i determinarà els espais i el mètode de votació. L’alcaldessa Candini es va comprometre divendres passat a dur-la a terme dins d’aquest 2021.

La incògnita continua sent l’emplaçament de la platja per a Gossos, però el grup promotor ara proposa dues opcions: davant el camp de futbol o al cantó de la platja de les Roques.

Proposem dos llocs on creiem que seria una bona ubicació. El camp de futbol i la zona de les Roques a l’entrada. Però nosaltres no som els que hem de decidir la ubicació perquè no disposem d’un equip tècnic.

En un altre ordre de qüestions, Comas també ha lamentat que el Ple desestimes la consulta sobre l’Aldi. Diu que ha estat un veto i que el Govern ha tirat pel dret.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *