Núria Freixas (CUP): “Faig un pas enrere a la llista per qüestions personals i familiars”

Canvis a la llista de la CUP de Calella quan falten exactament tres mesos per a les eleccions municipals del 28 de maig. El motiu: la regidora i portaveu de la formació cupaire a l’Ajuntament de Calella renuncia a ser la número 2 de la candidatura que encapçala Albert Comas i ho fa per motius personals i per poder dedicar-se a la família. Núria Freixas ho ha anunciat aquest matí al programa La Ciutat, on ha reconegut que fa aquest “pas enrere a la llista” convençuda que la CUP ampliarà la seva representació municipal i que això l’obligaria a haver de seguir dedicant-li hores i energies que ara no té. Aquest moviment deixa algunes incògnites a l’aire. Per exemple, si Nil Camps passarà a número 2 o si en el seu lloc s’hi posarà una altra dona per garantir una llista cremallera.

La regidora i portaveu de la CUP ha volgut fer l’anunci de la seva renuncia com a número 2 de la llista al programa La Ciutat. Núria Freixas n’ha explicat els motius:

No aniré de número 2 i farem moviments a la llista (…) Faig un pas cap enrere per qüestions personals i familiars que em porten a dirigir la meva energia cap a altres coses. Com que espero tenir el segon regidor i ser una força clau del pròxim govern, no tinc l’energia necessària per dedicar-m’hi.

Freixas era una de les persones de l’equip de tres que la CUP va presentar el novembre passat per fer el salt al Govern de Calella després de dos mandats a l’oposició. Ella s’havia col·locat com a número 2 per darrera d’Albert Betu Comas – el candidat a l’alcaldia – i per davant de Nil Camps, que s’havia ordenat en la tercera posició. El partit confirmaria dos noms més al cap d’unes setmanes: Gizane Silva i Oscar Fruitós.

La renúncia de l’actual portaveu del grup municipal obliga a fer “moviments a la llista”, dels que es preveu informar en breu.

Durant l’entrevista al programa La Ciutat ha tractat sobre altres temes d’actualitat. Sobre les tensions dins el Govern Municipal que s’han evidenciat en els últims dies i setmanes, Núria Freixas ha reconegut que s’han viscut moments desagradables també en reunions a porta tancada. Ha lamentat que s’hagi arribat a aquest punt i que el PDeCAT-Junts per Calella hagi utilitzat el ple de pressupostos per marcar perfil. Al marge de criticar que es continuï incrementant la partida per a la reposició de contenidors.

És un malbarament de diners perquè si s’hagués fet un correcte manteniment no seria necessari (…) Estan fent un circ amb els 300.000 euros (…) Ells estan aquí com a Govern per treballar per Calella, no per marcar posicionament polític.

La regidora de la CUP, que lamenta la deixadesa del Govern en la supervisió de la contracta amb Urbaser, ha explicat que encara no se’ls ha convocat per compartir els resultats de l’informe sobre l’auditoria que podria derivar en sancions per a l’empresa.

En aquest punt, ha insistit que la municipalització del servei és la millor de les opcions per revertir “la mala imatge” que dona ara Calella i que impedeix donar un impuls certer a l’economia per mitjà de la instal·lació de nous negocis.

També ho extrapola en el cas del servei de subministrament de l’aigua, a nivell local, però també a nivell comarcal, on la CUP s’ha oposat a la creació d’una empresa mixta per a la gestió del cicle integral. Critica el posicionament d’Esquerra, a qui acusa d’haver treballat des del Govern de l’organisme supramunicipal de forma opaca i afavorint l’especulació. Diu que el partit tampoc és coherent quan defensa el contrari a Calella.

Béns bàsics, municipalització. Pensem que és la idea. En el comunitat també apuntem la contradicció d’Esquerra, que a Calella vota una cosa i al Consell Comarcal del Maresme una altra, suavitzant-ho dient que és la millor manera de gestionar-ho. No és així.

Núria Freixas també ha qüestionat els arguments exposats pels socis del Govern Municipal per congelar els impostos i no aplicar, tampoc, la nova tarifa de l’aigua. Augura que canviaran d’opinió passades les eleccions.

L’argument que donen seguirà vigent al novembre, però llavors sí mouran els impostos. La situació socioeconòmica no canviarà d’aquí a novembre, però veurem com canvien d’opinió.

La CUP defensa una actualització de les ordenances fiscals per establir criteris de progressivitat en els principals impostos que recapta l’Ajuntament de Calella, com ara l’IBI.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *