Les mocions pendents de l’últim ple es porten a debat aquest dijous

Imatge d'arxiu

El Ple Municipal de la setmana passada es reprendrà aquest dijous, 4 de març, per tal resoldre tots els punts que van quedar pendents de debat quan es va donar per finalitzada la sessió. L’alcaldessa ha fet una convocatòria extraordinària amb un ordre del dia que inclou únicament propostes de mocions. Hi ha les 7 que s’arrosseguen de dijous passat i dues de noves: la que volia entrar per la via d’urgència la CUP per donar suport al raper Pablo Hasél, i que ara es presenta de forma conjunta amb ERC; i una segona a instàncies de Cs, que demana una declaració institucional de l’Ajuntament de Calella de condemna dels “aldarulls violents” que han ocorregut a Catalunya. Ràdio Calella TV farà la retransmissió en directe de la sessió a partir de les 18h.

El Ple Municipal reprendrà dijous el debat que es va aixecar la setmana passada quan es va arribar a la mitjanit. Formalment s’ha hagut de fer a partir d’una convocatòria extraordinària amb un ordre del dia que recull les 7 mocions que s’arrosseguen i altres 2 que s’han presentat de nou.

Esquerra i Junts (PDeCAT) plantegen la millora del mirador Lluís Companys i promoure un programa municipal de Memòria Històrica. Els republicans, en solitari, una moció perquè s’activin mecanismes per evitar l’addició al joc. El grup municipal de Cs en presenta dues: per fer un reconeixement social i laboral del personal del servei d’atenció domiciliària i per millorar la situació del CAP. També dues n’ha registrat en solitari la CUP. Per exigir la retirada de l’acusació de la Generalitat en les causes obertes contra els independentistes i per demanar la suspensió del projecte sobre el litoral maresmenc que ha aprovat el Ministeri per a la Transició Ecològica. De forma consensuada, la CUP, Junts per Calella (PDeCAT), Calella en Comí i Esquerra demanen el posicionament del Ple de l’Ajuntament de Calella en favor de l’amnistia.

A aquestes s’hi ha incorporat la que volia presentar la CUP per la via d’urgència, en suport al raper Pablo Hasél, i a la que finalment s’hi ha afegit Esquerra. L’altra novetat és la moció de Cs per demanar que l’Ajuntament de Calella faci una declaració institucional de condemna dels “actes violents” que han ocorregut a Catalunya.

Què passa amb els precs i preguntes?

L’aixecament de la sessió de dijous passat es va produir abans d’entrar al debat de les mocions i, com en tota convocatòria de caràcter ordinari, abans del torn de precs i preguntes dels grups de l’oposició i de la ciutadania, que les pot fer arribar per correu electrònic d’ençà que els plens se celebren de forma telemàtica.

Aquest punt no ha estat incorporat a l’ordre del dia de la sessió convocada per aquest dijous, que és de caràcter extraordinari i, per tant, únicament per tractar els punts explícitament indicats.

Des de l’Ajuntament de Calella encara no s’ha aclarit com es gestionaran les interpel·lacions que també han quedat pendents de la setmana passada.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *