El grup promotor satisfet amb la primera experiència de la platja de gossos

Un any després de la seva posada en funcionament, el grup promotor de la platja de gossos ha fet balanç del primer aniversari. Valoren molt positivament la creació d’aquest espai pels cans al litoral calellenc, celebrant que es donés compliment a la voluntat de la ciutadania després que guanyés el sí a la consulta popular. Tot i això, un cop vista la dinàmica de la platja, el grup reitera que hi ha un seguit de millores que consideren s’hi haurien d’implantar.

Satisfets perquè la platja de gossos sigui una realitat i tingui continuïtat. Així es mostren des del grup promotor, impulsors de la iniciativa, que asseguren ha suposat un abans i un després per fer de Calella una ciutat pet-friendly. Xavi Nogués, portaveu del moviment, lamenta, però, que, un any després de la seva obertura la platja” no hagi tingut projecció de creixement en tots els sentits”.

És un èxit de la ciutadania aquesta platja, és del que més orgullosos estem. La valorem positivament, però ha crescut poc. No només per les dimensions, sinó pels serveis, la comunicació, les instal·lacions… No s’han fet millores, ni s’ha publicitat. Ha faltat creixement.

Des del grup promotor continuen sent crítics amb les dimensions de l’espai. Celebren que s’hagi apropat la tanca al bot de l’aigua, però continuen apostant per augmentar l’amplada. Ara ocupa 20 metres lineals davant del bot de l’aigua.

El bot de l’aigua, considerem que hauria de ser més ample i més tenint en compte que a Calella tenim tanta platja. El que si ens sembla bé és que hagin augmentat metres de llargada. Al municipi falten espais on els gossos puguin córrer, i em sembla perfecte que s’hagin ampliat les dimensions.

Nogués destaca que la platja ha estat una realitat gràcies a tota la ciutadania que durant tants mesos es va implicar i va anar a votar, i per això critica que el consistori no els hagi tingut en compte per a res més.

Encara opinem que hi ha cosetes a millorar. Cosetes que entre tots si ens preguntéssim, podríem solucionar. Va ser una iniciativa popular i a vegades s’obliden. Preguntar a l’adversari polític o al poble és positiu. Volem que ens preguntin què en pensem i què podem fer perquè sigui una platja excel·lent.

El grup promotor va recollir 2.127 signatures de suport a la petició per convocar la consulta popular no referendària amb la finalitat de preguntar a la ciutadania sobre l’obertura d’un espai al litoral per al lleure dels peluts.15.917 calellencs i calellenques estaven cridats a les urnes. 1.313 van anar a votar. 793 ho van fer pel sí, 507 pel no amb una participació del 8% del cens.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *