Un Sant Jordi alternatiu amb 2 milions de roses al carrer

Roses00000000

El Mercat de la Flor i la Planta Ornamental de Catalunya preveu que que es venguin 2 milions de roses. El 90% són d’importació i arriben concretament de Colòmbia. Ara mateix al Maresme hi fa massa calor per arribar a una producció similar a la de primavera.

Ignasi Ruiz, portaveu de Mercat de la Flor i la Planta Ornamental de Catalunya, ha assegurat que aquest dijous es viurà una diada de Sant Jordi “històrica”. “Espero no s’hagi de tornar a celebrar mai més’, ha dit en declaracions a Ràdio Calella TV.

Al carrer hi hauran 2 milions de roses i la gent, quan surti a comprar el pa, trobarà una rosa per donar alegria a la casa. Sóc optimista i penso que, fins i tot, n’arribaran a faltar. Les roses arriben de Colòmbia, havent superat l’entrebanc de la falta de transport aeri per arribar a Europa perquè allà també ha afectat la pandèmia. En general, ara a tot el món hi ha menys roses que mai.

La rosa vermella torna a ser la més demanada. Es calcula que concentrarà el 95 de les vendes. La varietat que ha costat més de trobar és la rosa de color blanc.

Estem parlant d’un 95% de vermella i un 5% de blanca, que és del que n’hi ha menys. Costa molt subministrar a tothom qui vol blanc. Comprar una rosa blanca, pel tema de la Covid-19, ens costarà poder-ho assolir. Si hi ha una gran demanda serà difícil.

Degut a la situació de pandèmia, la Diada de Sant Jordi se celebrarà demà només amb presència de professionals del llibre i de la rosa, a les poblacions en què estigui permeses les parades. El protocol de seguretat aprovat pel Procitat ha prohibit les parades de les entitats i associacions que acostumen a aprofitar la diada per recollir diners per al seu finançament.

A Calella, la Fira de Sant Jordi es A hores d’ara a Calella hi ha confirmada la presencia de tres llibreries que muntaran parada a la Plaça de l’Església: la Mastegamosques, Cervantes i La Llopa, que es podran visitar entre les 9h del matí a les 21h del vespre. De moment no hi cap cap parada de roses confirmada.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat