El Grup Turisme35 tem que la crisi del coronavirus els obligui a tancar alguna discoteca

41325f0c-09f8-4e87-b0ac-a7bbdf14e212

El sector de l’oci nocturn viu amb preocupació l’impacte del coronavirus sobre l’activitat, més en el cas de clubs i discoteques que treballen directament amb estrangers. El Grup Turisme35 ha obert una cocteleria amb les corresponents restriccions d’aforament a l’interior i a terrassa, però encara no posat data per a la resta dels seus locals. De fet, la normativa estatal ha generat certa confusió sobre les mesures de seguertat que hauran de prendre i, fins i tot, en quina fase se’ls permetrà obrir. El BOE del passat 30 de maig va rectificar el publicat anteriorment i deixa sense efecte l’autorització durant la fase 3. La patronal de l’oci nocturn treballa en un pla de reobertura perquè la Generalitat, a qui el Govern espanyol trasllada competències de gestió de la desescalada, els doni llum verda.

Tot i el tancament de l’activitat i la incertesa pel què passarà a l’estiu, la seva temporada alta, Joan Fernández, propietari del grup d’oci nocturn calellenc Turisme35, s’ha mostrat comprensiu amb la decisió del govern espanyol. I reconeix que el més important és que se segueixin les pautes que donen les autoritats sanitàries per permetre recuperar l’activitat, amb certa normalitat, el més aviat possible.

S’entén. Amb la que està caient hem de ser responsables perquè les massificacions ara mateix no són el més aconsellable. El que ens preocupa és que s’allargui el tancament perquè no es fa bondat. I els escàndols són el que menys ens convenen.

El Grup Turisme35 ha obert una de les seves cocteleries, però té tancades les quatre discoteques que gestiona a Calella. Excepte la central, on hi han fet una important inversió per reformar-la, la resta de locals estan enfocats al públic juvenil i estranger. I veient com evoluciona la situació de la pandèmia a nivell mundial, les expectatives per tenir una temporada “normal” són baixes.

Depenem molt del turisme estranger i que s’obrin o no les fronteres, no ens agradaria que fos així (…) I també ens preocupa molt com quedaran les economies domèstiques, perquè passa per davant pagar la hipoteca que sortir a ballar.

Fernández parla de la preocupació afegida pel personal que no contractarà si la situació s’allarga.

Estic pantint molt perquè son joves que es paguen els estudis amb els 61 dies d’estiu. Ens ho pregunten a diari i no els podem donar resposta. I això és el que preocupa.

La patronal catalana d’oci nocturn Fecasarm ha demanat al Departament d’Interior crear una taula de treball per abordar la reobertura del sector amb la participació dels empresaris, el Departament de Salut, representants d’ajuntaments, policia, empreses de seguretat privada i associacions i empreses de control d’accessos.

La proposta de reobertura gradual passaria per obrir, en aquelles comunitats que hagin arribat a la fase 3 el 15 de juny amb un aforament del 50%. En aquestes zones, si no hi ha hagut cap incidència, proposen permetre el 75% de l’aforament a partir del 21 de juny, i del 100% durant la primera setmana de juliol.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat