El guanyador d’un grammy llatí inaugura aquest vespre una nova edició del Cafè Jazz

SOLLA

El Cafè Jazz inaugura aquest vespre la seva 23a edició portant al guanyador d’un premi Grammy a Calella. Emilio Solla, millor àlbum de jazz llatí de l’any 2020, serà aquest vespre al cafè de la Sala Mozart (22h) per delectar a tots els espectadors amb les composicions del seu disc “Puertos”, inspirat en la música argentina i els sons que neixen de la immigració i l’encreuament de cultures.

El 2020 Solla va ser considerat l‘autor del millor àlbum de jazz de l’any. Un prestigiós pianista i compositor argentí que avui serà a Calella per donar el tret de sortida al Cafè Jazz. En declaracions a Ràdio Calella TV Solla ha reconegut que és tot un orgull poder ser avui a la ciutat dins d’un dels festivals de Jazz més potents del territori. També ha avançat que l’actuació d’aquest vespre serà una combinació del seu propi repertori i de temes clàssics del jazz, barrejats amb estàndards del tango.

Farem una barreja de temes propis, amb estàndards de la música argentina. Farem un duet amb Manel Fortià un excel·lent contrabaixista amb un gran reconeixement.

Durant una entrevista al programa La Ciutat, Solla també ha parlat sobre el Grammy al millor disc de jazz de l’any que va guanyar el 2020. Explica que ha estat un reconeixement a molts anys de treball i sacrifici. Diu, però, que ell encara és el mateix de sempre.

Els premis són una cosa molt relativa al món de la música. No és cap carrera de veure qui ho fa abans. És subjectiu, però no deixa de ser un reconeixement al treball de tants anys intentant fer bona música.

Solla inaugurarà la programació d’aquest 2022 del Cafè Jazz que es continuarà desenvolupant, com en altres edicions, en dos escenaris diferents: Can Salom i el restaurant La Gàbia.

El director del festival, Juan Carlos Narzequian, ha dit que el seu objectiu és continuar apostant per mantenir-se com un espai de música en directe i que s’obri a estils més allunyats de la música comercial.

El Cafè Jazz que fem a Calella, és un esdeveniment comarcal molt humil però amb un clar caràcter. Obrir una finestra al jazz d’autor, aquell jazz no tan comercial i aquest ha estat sempre el nostre objectiu.

El certamen va néixer ara fa 23 anys amb l’objectiu d’oferir un espai d’actuacions en directe i d’experimentació, en un moment on locals emblemàtics d’aquest gènere, començaven abaixar la persiana.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *