Salut elimina l’obligatorietat de presentar el passaport Covid

Des d’avui mateix ja no és obligatori presentar el certificat covid per accedir a bars i restaurants, gimnasos o residències. Un cop valorat l’informe que ha encarregat al comitè científic que l’assessora, el govern va decidir ahir acabar amb aquesta mesura.

La decisió es pren en un moment en què, malgrat que la variant òmicron segueix polvoritzant rècords de contagis, les UCI estan estabilitzades –amb uns 500 malalts ingressats– i baixa el nombre de visites als centres d’atenció primària.

L’aparició de la variant òmicron ha modificat l’efectivitat del passaport. En un context en què bona part de la ciutadania torna a ser susceptible de contagiar-se, encara que s’hagin vacunat o hagin passat la malaltia, l’obligació del certificat covid és una mesura que perd efectivitat.

El certificat covid es va començar a demanar per accedir a locals d’oci nocturn a principis d’octubre de l’any passat, quan les discoteques van poder reobrir per unes setmanes. Un mes després, l’ús es va estendre als casaments, celebracions i actes socials celebrats en hotels i en restaurants en què hi hagués ball en recintes tancats. Unes setmanes després, el 23 de novembre, el govern va acordar que també s’hagués d’ensenyar el certificat per accedir a l’interior de bars i restaurants, gimnasos i residències.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.