El Jutjat d’Arenys de Mar acorda el sobreseïment de les denúncies dels ferits per les càrregues policials a l’hotel Vila

Imatge d'arxiu

El Jutjat d’instrucció número 7 d’Arenys de Mar ha notificat el sobreseïment parcial de les denúncies dels afectats per les càrregues policials de l’1 d’octubre, després d’ajuntar en una única causa als ferits de Calella, Sant Cebrià de Vallalta i Sant Iscle de Vallalta. Els 37 agredits s’han unit en una plataforma amb l’objectiu que es reobri el seu cas i seguir una estratègia conjunta.

Josep Grima és la cara visible dels ferits per les càrregues per part d’agents de la Guàrdia Civil de paisà a les portes de l’hotel Vila durant la nit de l’1 d’octubre a Calella. En una entrevista a Ràdio Calella TV, ha destacat les diferències entre els lesionats dels diversos pobles maresmencs.

La veritat és que és bastant terrorífic, perquè no n’han tingut prou amb ajuntar les denúncies d’aquí Calella, sinó que també han ajuntat en aquest pot 37 denúncies de Sant Iscle i Sant Cebrià. És a dir, tot el que va passar a Sant Iscle i Sant Cebrià que són coses diferents, les han ajuntat, però a més a més, ho han ajuntat amb el que va passar al que ells anomenen l’hotel Vila, que és una altra cosa que no té absolutament res a veure amb la violència de l’1 d’octubre dins de col·legis electorals amb la violència gratuïta amb gent vestida amb bambes i xancles.

Grima denuncia que l’auto no justifica el sobreseïment del cas. Ha avançat que tots els denunciants s’han unit en una plataforma amb l’objectiu de que el recurs agafi més força i es reobri el cas. Aquest dimarts faran una trobada per treballar en una mateixa línia a l’empara de l’associació Drets. Tot, assegura, per exigir justícia.

Una mica per anar organitzats justament per exigir justícia. Nosaltres, en cap cas demanem venjança. Exigim justícia, el que volem és que s’investigui realment el que va passar, que puguem reconèixer els agressors que van repartir a l’hotel Vila, que van repartir a les escoles. Per tant, el que demanem és que es reobri aquest cas, que la causa es reobri i a partir d’aquí seguirem tots junts amb una estratègia.

Encara no han decidit si demanaran indemnitzacions. Grima ha explicat que, en el cas d’obtenir algun benefici, els donaran a l’Associació Catalana pels Drets Civils, creada per les famílies dels líders polítics i socials empresonats i a l’exili.

Josep Grima ha denunciat la vulneració del seu dret a la llibertat d’expressió i de la protecció de les seves dades personals, ja que, explica, apareixen els noms i cognoms dels 37 ferits. S’ha queixat que tenen la resolució del cas sense que cap d’ells hagi estat citat a declarar.

Un auto que parla de totes i tots nosaltres, de 37 persones més la directora de l’escola, amb noms i cognoms, cosa que també trobo bastant terrorífica, que exposin a persones que potser van tenir la voluntat de fer-ho, de denunciar, de fer el pas endavant i que potser no ho volien fer. En aquest cas entenem que no, però ho trobo una vulneració, tal com està ara el tema de la política de protecció de dades. A banda de posar tots aquests noms, no ens han citat a cap de nosaltres. Ningú ha anat a explicar absolutament res del que ens va passar i són casos, com dic, molt diferents.

El Jutjat d’Arenys va arxivar les denúncies el mateix dia que el Tribunal Suprem va tancar la instrucció del procés i va enviar a judici oral als 18 processats per l’1-O, entre ells els membres del Govern Puigdemont i l’antiga mesa del Parlament.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a Josep Grima, un dels ferits per les càrregues de l’1 d’octubre a Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *