Jordi Sitjà anuncia que no es tornarà a presentar a les municipals

Jordi Sitjà dirà adéu a la política municipal un cop s’esgoti l’actual mandat, el maig del 2019. El tercer tinent d’Alcaldia de l’executiu de Montserrat Candini i portaveu del Grup Municipal del PDeCAT ha confirmat aquest matí al programa La Ciutat que no concorrerà a les pròximes eleccions i que aquesta és una decisió fonamentada en qüestions personals.

S’ha referit al grau de compromís i de dedicació que comporten les responsabilitats municipals. Jordi Sitjà ha deixat entreveure que ara la seva prioritat serà la seva vida personal i familiar.

No tornaré a repetir per una qüestió estríctament personal. Cadascú ha de fer la lectura del moment en què es troba perquè és un compromís per quatre anys que comporta molt treball, dedicació i esforç i això condiciona la vida personal i has de pensar en tu mateix i de la família. També l’estat d’ànim i de salut.

Sitjà deixarà la política municipal el maig del 2019, tancant així la seva segona etapa com a regidor de l’Ajuntament de Calella; sempre al Govern. Va ser regidor d’Urbanisme entre els anys 1991 i 1995, amb Convergència i Unió; i des del juny del 2011, amb Convergència Democràtica, assumint carteres de pes dins la gestió local com Hisenda, Règim intern o Territori i Obres Públiques.

En aquest àmbit, Sitjà ha avançat que aquests pròxims dies s’acabarà de formalitzar definitivament el canvi de titularitat de la Sala Mozart. Passarà a ser plenament municipal i, a partir d’això, s’iniciaran els tràmits per executar el projecte de substitució de la coberta de l’equipament cultural. La inversió serà de 80.000 euros.

Can Salom, finalment, la reparcel·lació està inscrita i aquesta setmana podem dir que ja en serem els propietaris definitius (…) Tant bon punt signem l’acta de possessió, aquesta setmana o màxim la que ve, licitarem l’obra de la teulada i l’executarem, com vam dir, passades les festes de Nadal.

Per Sitjà, l’operació urbanística de la Sala Mozart –amb un cost de 135.000 euros per a les arques municipals– és un clar exemple de la bona gestió que el govern de Montserrat Candini ha fet a nivell econòmic i financer. Diu que “han posat molta imaginació” per superar les dificultats de la crisi a l’hora d’aconseguir l’Hostal Vell per a usos municipals, per negociar el lloguer de dos nous espais d’aparcament o que el trasllat del Mercadona permetés millorar la vialitat del sector nord de la Riera Capaspre.

Jordi Sitjà ha dit que el govern del PDeCAT i PSC ha començat a treballar en els Pressupost Municipal del 2019. Ha avançat que tindran un caràcter continuista amb la priorització de les polítiques socials, la millora de la via pública i la continuació de la campanya d’asfaltats; i que el programa d’inversions serà d’aproximadament 1,8 milions d’euros.

En l’àmbit de Territori, el tinent d’Alcaldia ha explicat que el grup immobiliari que és propietari de l’edifici de l’antic Hotel Corona farà una actuació de sanejament de l’envolvent. Ha recordat que l’immoble havia despertat interès per recuperar-ne l’activitat d’allotjament turístic però que no hi va haver acord final.

Ens han vingut a veure fa un parell de mesos i penso que entraran una llicència, la propietat actual, per millorar amb lones i repicant trossos de façana,. Està previst que la propietat actual netegi la façana amb una llicència que s’entrarà abans que acabi l’any.

Veïns de l’edifici han registrat una instància a l’Ajuntament de Calella queixant-se de la brutícia que s’hi acumula i que provoca greus problemes de salubritat a la comunitat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *