El Jutjat de Pau registra un petit descens d’actuacions penals i civils durant el 2015

L’activitat registrada al Jutjat de Pau de Calella en els àmbits civil i penal ha baixat lleugerament durant el 2015 respecte a les dades del 2014. Així ho ha anunciat el jutge de pau, Francesc Xavier Ten, durant una entrevista al Bon Dia de Ràdio Calella.

Segons el també president de l’Associació Catalana en pro de la Justícia, el descens és del 0,5 per cent i es podria explicar per la lleugera davallada dels problemes econòmics i els incipients símptomes de recuperació de l’economia: “Ha disminuït molt poc, jo diria en termes relatius que ha estat d’un 0,5%. Estem parlant d’11.233 actuacions durant el 2014 i de 10.929 el 2015. La petita baixada ha estat en l’àmbit civil i penal. Es nota una mica la recuperació econòmica i que no hi ha tants problemes econòmics”. 

El Jutjat de Pau de Calella actua en tres ordres: les actuacions civils, les penals i l’activitat del registre civil. En aquest sentit, s’encarreguen de les citacions, les citacions a termini, acullen els actes de conciliació i envien notificacions i requeriments, entre d’altres.

A destacar també que des del juliol de l’any passat els jutjats de pau ja no celebren els judicis de faltes; ara es celebren als jutjats d’instrucció de la zona que correspongui. A Calella però es continuen celebren els judicis verbals per reclamar quantitats de diners.

Pel que fa a les actes de defunció, Francesc Xavier Ten recorda l‘agilització que s’ha produït en els casos d’accidents o bé de morts a les vies del tren. Abans fins que no arribava el jutge no es podia aixecar el cadàver i tot quedava paralitzat. Ara són els Mossos d’Esquadra i els forenses els qui fan aquesta feina, tret de morts que siguin molt violentes; en aquest darrer cas sí que ha d’actuar el jutge: “Ara això ha canviat i automàticament es retira el cadàver per part dels mossos o els forenses. Abans havíem d’anar nosaltres i hi havia un protocol que feia que s’allargués el temps”.

Pel que fa als expedients de matrimoni, el Jutge de Pau de Calella destaca l’increment també poc significatiu. Al 2014 es van celebrar 96 i al 2015 es van fer 103.

El Jutjat de Pau de Calella compta actualment amb unes instal·lacions de 400 metres quadrats a l’edifici Parkinsol de Calella. Està obert al públic de dilluns a divendres de 9 del matí a dues del migdia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *