El límit dels 30 quilòmetres per hora ja s’estava aplicant als carrers de Calella

30kmh

Calella no s’haurà d’adaptar a la nova llei de trànsit que posa un nou límit de velocitat a la circulació per les vies urbanes d’un sol carril per sentit. Prohibeix anar a més de 30 quilòmetres per hora. Aquí, ja s’estava aplicant, tal com es recull en l’ordenança municipal. Hi ha comptades excepcions: als carrers amb preferència de pas per a les bicicletes i al camí de la platja el límit és de 20 quilòmetres per hora, tal com està senyalitzat; i a les illes de vianants, quan es permet el pas de vehicles, aquests no poden anar a més del pas d’una persona.

Molts municipis de Catalunya han estrenat nou límit de velocitat als trams urbans, com és el cas de Pineda de Mar, que ha col·locat nova senyalització informativa just a l’entrada per la carretera N-II.

A Calella, l’ordenança municipal de circulació ja estableix els 30 quilòmetres per hora com la velocitat màxima per dins el nucli urbà, en els carrers amb un únic carril per sentit de circulació. Està rebaixada als 20 quilòmetres per hora als carrers de l’anella amb prioritat per a les bicicletes, que són Bruguera (en sentit sud) i Jovara (en sentit nord) entre Sant Pere i Ànimes, a més dels carrils habilitats al Passeig de Garbí i al Passeig Manuel Puigvert. Tampoc es pot anar a més de 20 quilòmetres per hora pel camí de platja. En el cas de les illes de vianants, i sempre que s’hi permet la circulació, no es pot anar a més del pas d’una persona.

La carretera N-II, que és una via interurbana de titularitat de la Generalitat de Catalunya, no queda afectada per aquesta nova legislació.

La Direcció General de Trànsit ha informat que la reducció de la velocitat màxima permesa s’aplica per la demanda dels ajuntaments, que reclamaven un paraigua legal per aplicar la norma dels 30.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat