Can Saleta acull la xerrada de presentació de la Tarda Jove

Can Saleta tindrà una consulta sobre salut sexual i reproductiva adreçada a joves menors de 25 anys. És l’anomenada Tarda Jove, una de les línies d’acció del programa d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva que porta l’equip de llevadores. Es tracta d’un servei gratuït i confidencial, que funcionarà tots els dilluns de 18.30 a 20h. Avui se’n farà la presentació amb una xerrada que porta per títol Health, Sex and Love.

Elisenda Garsaball, llevadora de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i encarregada de la Tarda Jove que es posarà en marxa a Can Saleta, ha comentat que s’ha preparat una activitat de presentació dinàmica, buscant la interacció dels usuaris, que es mouen entre els 12 i els 15 anys.

La xerrada d’avui està adreçada a noies i nois d’entre 12 i 15 anys, que són els que normalment assisteixen a l’Espai Jove, i parlarem de temes afectis, de sexualitat i autoconeixement del cos, el respecte… Tindrem un guió però s’anirà desenvolupant de forma lliure, escoltant-los a ell, resolent dubtes i potser també algun mite.

La Tarda Jove estarà dinamitzada pels tècnics de l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Calella. Amb tot, no caldrà demanar cita prèvia i es podrà sol·licitar consulta amb la llevadora de forma individual, en parella o grup i l’atenció és gratuïta.

És una consulta privada que hi haurà al primer pis de Can Saleta on tothom hi podrà venir lliurement. És la primera vegada que portem la iniciativa aquí i està clar que, com en qualsevol altra CAP o ASSIR, és un servei espontani sense cita prèvia.

La Tarda Jove s’activa a l’Espai Jove de Can Saleta, seguint l’experiència d’altres poblacions on també s’està duent a terme, però dins les instal·lacions sanitàries. La llevadora explica que hi ha un tema que concentra bona part de les consultes.

L’anticoncepció és un tema important per a la gent jove, centra molts dels dubtes i demanda d’informació que tenim a la consulta.

La xerrada Health, Sex and Love es farà aquesta tarda a Can Saleta, a les 18h amb entrada lliure.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *