El manifest del Dia de la Dona posa de relleu la seva contribució per a una societat més igualitària

Fotograma_Dona

La triatleta Anna Flaquer ha estat l’encarregada de llegir aquest diumenge a primera hora del matí el manifest institucional del Dia Internacional de la Dona.

Un manifest consensuat per les dues entitats municipalistes de Catalunya, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis, en què es ressalta la contribució de les dones al teixit associatiu, sobretot en els àmbits més vinculats a la vida quotidiana i de la recerca del bé comú. En aquest sentit, s’explica la tasca de les dones a les associacions de mares i pares, a les entitats culturals, a les associacions de veïns o als esplais, entre d’altres.

Al manifest es posa de relleu la participació de moltes dones que al llarg de la història han contribuït a aconseguir una societat més igualitària.

El manifest del Dia Internacional de la Dona també posa de relleu la contribució de la dona al món institucional recordant que el 18% dels municipis de Catalunya estan liderats per dones i que hi ha 3.194 regidores als ajuntaments catalans. Tot i això, es remarca que no cal abaixar la guàrdia ja que s’està encara lluny de la paritat i, per tant, cal treballar perquè cada any que passi hi hagi més dones ocupant llocs estratègics dins la política.

El manifest també lamenta les airades reaccions masclistes davant de lideratges femenins i feministes. Atacs personals que són inadmissibles i que cal condemnar de forma col·lectiva.

Just després de la lectura del manifest es donava el tret de sortida a la quarta Marxa per la Dona Treballadora. Han estat moltes les dones i homes que han fet una marxa amb rerefons solidari ja que els diners recaptats amb la inscripció de 6 euros es destinaran a les activitats de capacitació laboral per dones que fan des de l’Associació per la Promoció de la Dona Treballadora. A la marxa hi col·labora Oncolliga Calella, Dones de Calella i Calella Marxa.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat