Preparen una gran ballada de sardanes d’escolars de primària de Calella

Cartell Sardanes

Calella vol continuar promocionant i fomentant la dansa nacional catalana entre els infants de la ciutat. És per això que, per segon any consecutiu i mantenint una de les iniciatives de la Capitalitat de la Sardana, l’Agrupació Sardanista amb la col·laboració de l’Ajuntament de Calella fan cursets a les escoles de primària de la ciutat. Per posar-hi el colofó, la secció Montnegre d’Òmnium Cultural organitza una ballada de sardanes participada pels escolars, i a la que hi conviden familiars que vulguin ensenyar-ne. Serà la vigília de Sant Jordi, el 22 d’abril a la Plaça de l’Església.

Des de la secció local Montnegre d’Òmnium Cultural, Jaume Planas ha explicat que han volgut col·laborar amb la iniciativa per difondre la sardana entre els infants organitzant una gran ballada a la que hi participaran els escolars de primària dels quatre centres educatius que segueixen el curset promogut per l’Agrupació Sardanista i l’Ajuntament de Calella. S’hi poden arribar a reunir 250 alumnes.“És important treballar-ho en l’edat de primària perquè és quan poden agafar-ne la base”, ha dit Planas.

A la ballada hi estan convidats els pares i avis que vulguin treballar en favor de mantenir viva i garantir el futur de la dansa nacional catalana, un dels elements característics de la cultura tradicional i popular del país.

Es farà la vigília de Sant Jordi, el divendres 22 d’abril a la plaça de l’Església. Hi haurà l’actuació de la cobla de Palafolls, integrada també per joves músics.

La secció Montnegre d’Òmnium Mataró-Maresme referma la seva voluntat de crear xarxa de relacions amb les entitats locals amb les que comparteixen ideari: llengua, cultura i país.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat