El Maresme es prepara per una possible activació de l’alerta màxima de risc d’incendis

Imatge d'arxiu

Les Agrupacions de Defensa Forestal del Maresme adverteixen de l’elevat risc que suposaria una actitud irresponsable a les zones rurals o pròximes als boscos. Aquest matí s’ha activat el Pla Alfa en nivell 2 sobre 3 a bona part del territori català com a conseqüència de les altes temperatures que poden arribar a superar els 35 graus a l’interior de la comarcal.

A partir de la una del migdia ha quedat prohibida qualsevol activitat o manipulació de maquinària que pugui posar en risc les zones boscoses. El coordinador de l’ADF del Maresme, Oriol Bassa, demana extremar la precaució per evitar emergències.

“Estem en el Pla Alfa 2 i en el moment que passem a 3, que podriem arribar-hi avui si se superen els 35 graus de temperatura, es tancarien els accessos al bosc (…) Un veí que visqui a una urbanització a dalt de Calella o tingui una casa de pagès i pensi engegar una desbrossadora, no ho pot fer en aquests moments. Recorde que un dels incendis més importants de Catalunya, el de Tibenys, va ser provocat per un paleta que estava fent servir una serra radial per pavimentar una casa”, ha exposat Bassa.

Bassat admet que el traçat de l’autopista suposa un risc afegit al que és propi de l’estiu amb les altes temperatures i la sequera. Recorda que les burilles són sovint orígen d’incendis i, a banda d’apel·lar a la consciència social, també ho fa a l’empresa concessionària de la C-32. Creu que el territori li hauria d’exigir la delimitació de la franja de protecció contra incendis.

“Palafolls ha obligat a Autopistes a fer la franja de 25 metres de protecció a les dues benzineres que té l’autopista dins el seu terme municipal. Però el que ens hem de plantejar tots els municipis del Maresme pel 2018 és que la franja recorri tota l’Autopista. Només així es podrà garantir que una burilla no es converteixi en un incendi. A més, una empresa que treu rendiment econòmic ha d’ajudar que el seu sigui risc zero”, ha comentat el coordinador de l’ADF del Maresme.

El coordinador de l’ADF del Maresme ha insistit en la situació d’extrema debilitat i sequera dels boscos de la comarca, afectats per diverses plagues i la més agressiva, la de l’escarabat Tomicus.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Oriol Bassa, coordinador de l’ADF del Maresme, a l’Info Migdia.

Aquesta és la previsió meteorològica que el Servei Meteorològic del Consell Comarcal del Maresme ha fet per a les pròximes hores i dies.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.