El Maresme reclama endurir el codi penal per combatre els robatoris

El conseller d'Interior, Miquel Buch, reunit amb els representants de les poblacions del Maresme

El Consell Comarcal del Maresme reclama endurir el codi penal per lluitar contra els robatoris en domicilis. Així es recull en una moció que ara s’enviarà a tots els ajuntaments catalans i en la qual es demana als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya i del Congrés dels Diputats espanyol que inicien la reforma que permeti elevar les penes per aquest tipus de delictes. La moció ha estat consensuada amb l’Associació de Municipis de Catalunya per trobar solucions a una problemàtica que fa mesos genera molta alarma social a la comarca.

Josep Triadó, president del Consell Comarcal del Maresme, ha explicat que amb l’enduriment de les penes s’evitaria l’efecte crida a les màfies de delinqüents que fugen de la severitat legal d’altres països.

Actualment un robatori amb força sense violència té una pena de 2 anys, si no es tenen antecedents. I saben perfectament que no implica presó i molts delinqüents tenen aquesta facilitat a diferència d’altres països, com Itàlia, França o Alemanya; on les penes mínimes són de 4 anys i aquests delictes impliquen presó.

La moció es dirigeix al Govern de la Generalitat, a qui se li demana l’impuls de les actuacions policials necessàries per resoldre aquesta problemàtica. Una de les mesures que es proposa és signar un conveni amb el Departament d’Interior per instal·lar lectors de matrícules del municipi que ajudin a la prevenció i persecució d’aquests delictes. També s’insta a la Fiscalia General de Catalunya i al Tribunal Superior de Justícia a fer una graduació de les peticions de pena, de les sentències i que es tingui en compte la reincidència.

Consulta la moció aquí.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *