El Maresme tanca juliol amb unes dades d’ocupació turística de gairebé el 91,5%

Després d’un inici de campanya estival amb temperatures caloroses, la temporada turística del mes de juliol és positiva.

L’ocupació hotelera del mes de juny i juliol ha estat alta i ha complert les perspectives del Gremi d’Hostaleria del Maresme, ens ho explica Jordi Noguera president del Gremi.

En termes generals el mes de juliol aproximadament estaríem rondant casi bé una mitja del 91,5% a tot l’Alt Maresme. Aproximadament ens situaríem entre el 86% i 93%.

L’alt nivell d’ocupació d’aquest mes d’agost arriba al voltant del 90%. Comparat amb l’any passat hi ha períodes que es nota un major creixement però en línies generals continua una tendència similar l’any 2018. En aquestes xifres el mercat rus ha tornat a agafar embranzida, diu Noguera.

Aquest any veiem un fort creixement del mercat rus i de països de l’àrea de l’est. Pensem que en detriment d’altres mercats en els quals ha baixat una mica, com són els centre europeus: Alemanys, holandes, belga i fins i tot nòrdics i francesos. Penso que el creixement que estem tenint amb el mercat rus és força important.

L’estada general d’aquest mercat acostuma a ser de 7-10 dies, a causa de la distància que separa els dos països. Durant l’estança hotelera la despesa mitjana que es realitza en el sector de restauració dels hotels no és molt alt, exposa Noguera.

Perquè és una tipologia de clientela que acostuma a voltar bastant i té un enfocament de cara les compres i per tant estan molt de temps fora dels nostres establiments. Això no vol dir que els consums no hi siguin, però a nivell referencial de despesa ens afecta a la baixa el fet que no estiguin molt de temps durant el dia en els establiments fent despesa.

La temporada turística segueix la seva evolució. Enguany el temps l’acompanya amb temperatures altes i aquesta és una de les raons per les quals es preveu un setembre d’ocupació alta al Maresme.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *