Tejada denuncia la “falta absoluta de transparència” del Govern en la contractació de Laroussi

Imatge d’arxiu
Imatge d’arxiu

La contractació del socialista Soufian Laroussi com a nou assessor del Govern Municipal no ha agafat per sorpresa a Calella en Comú, que estava convençut que se l’incorporaria tot i que el plenari no va donar llum verda a la creació de la seva plaça com a càrrec de confiança. Però els comuns dubten que s’hagi fet d’acord amb la legalitat i denuncien, per sobre d’això, la “falta absoluta de transparència” amb què actua l’executiu. El portaveu Sebastián Tejada ha avançat que si no se’ls facilita la informació sol·licitada per acreditar la correcció del procediment ho recorreran a instàncies superiors.

En declaracions a Ràdio Calella TV, Tejada ha reprovat al Govern Municipal que no se’ls notifiqués l’acord per a la contractació de Laroussi dins els terminis que fixa la normativa -tres dies després de la celebració de la Junta de Govern Local-, i que l’haguéssin de reclamar de forma expressa. I que després de rebre-la, al cap de 13 dies, tampoc s’atengués la petició de Calella en Comú per disposar dels informes que n’acreditin la legalitat.

El dia 29 de juliol vam demanar que se’ns lliurés informe de secretaria i Intervenció que asseguressin la legalitat, el dia 30 vam demanar l’accés visual a l’expedient sobre el contracte menor. Han passat els dies perquè l’Ajuntament ens negui la documentació i ens hem presentat a l’Ajuntament per veure’l i la secretària ens ho ha negat. Estem en fase de reclamació dels nostres drets, que són els de la ciutadania.

Tejada reprova l’actitud obstruccionista del Govern Municipal al dret dels partits de l’oposició a tenir accés a la informació oficial. I posa de relleu que això passi quan en el centre de la polèmica hi ha la persona que ha de reforçar la transparència en les relacions polítiques i de l’administració.

Al marge d’això, el portaveu de Calella en Comú qüestiona la urgència i la necessitat que al·lega l’executiu per justificar la contractació de Laroussi, que entén només com una contraprestació entre partits per l’acord de govern.

La senyora alcaldessa ha presumit fins a l’obsessió de la transparència del seu equip de Govern, aporta xifres properes al 100%, no tindria lògica contractar algú per millorar el que difícilment es pot millorar. Quant a la relació amb els parits polítics, tenim sis comissions informatives i plena disponibilitat per parlar, és absolutament innecessari. Estem davant d’una contractació per compensar un pacte de govern que des de diversos punts de vista resulta difícil d’explicar.

Sebastián Tejada ha aclarit que la petició feta és només en nom de Calella en Comú i no dels partits de la taula de confiança, amb qui explica que han parlat “per sobre” sobre aquesta qüestió.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Carme Perelló Celades escrigué:

    Em sorprèn que, tot i que els partits de l’oposició es van mostrar contraris a contractar gestors de confiança, sí ó sí, ho facin.
    15.000 i escaig, d’agost fins a desembre….sí sí, bruts, però……. com és que aquesta pressa de contractar??? per què es necessita un enllaç amb els partits. No hi era abans aquesta càrrec i ara…..?? diuen que ja era pactat?? és veritat??
    aquestes eleccions, m’estan costant d’empassar, sobretot a Calella. No es dubte de la qualitat d’aquesta senyor, però s’ha fet dedocràcia???
    Potser quants més gestors per transparència, en els ciutadans, ens surten catarates.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat