El mataroní Joan Pera recull el Gaudí d’Honor de l’Acadèmia del Cinema Català

Discurs emocionat de l’actor de Mataró en pujar a l’escenari i recollir el màxim reconeixement de l’Acadèmia del Cinema Català. Joan Pera va dedicar-lo a la seva dona i als seus sis fills, i en el seu discurs va recordar Joan Capri i Paco Moran, amb qui va formar parella teatral en els últims anys omplint teatres de tot el país. També va aprofitar per reivindicar la feina dels dobladors: “Si gràcias a Gutenberg vam poder llegir la Bíblia sense saber hebreu, gràcies al doblatge podem entendre les pel·lícules de tot el món”. El mataroní és l’alter ego de Woody Allen al cinema, tant en català com en castellà, i la veu del popular Mr Bean.

“M’ha tocat el millor premi que em podia tocar, i a casa meva i al meu país”, va dir Pera, que ha desitjat una llarga vida al cinema català, lliure i digna.

Entre dos aguas, l’última pel·lícula del director gironí Isaki Lacuesta, que va arrassar en la gala dels Premis Gaudí enduent-se 7 dels 9 premis a què optava: millor pel·lícula en llengua no catalana, millor director, millor muntatge, millor so i millor fotografia. El seu protagonista, Israel Gómez Romero, acabava la nit amb una estatueta.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *