La Intersindical-CSC convoca una vaga general per demanar la derogació de la reforma laboral del PP

Capçalera de manifestació convocada per la Intersindical en una imatge d'arxiu

Anunciada una vaga general al sector públic i privat per la primera setmana de febrer, quan es compliran set anys de l’aprovació de la reforma laboral del PP i que la Intersindical-CSC denuncia que ara el govern de Pedro Sánchez es nega a derogar. La pèrdua de drets laborals i socials motiven aquesta convocatòria, a la qual s’hi ha adherit el sindicat majoritari de l’ensenyament públic, USTEC-STEs, i li donen suport l’ANC, Òmnium Cultural i la CUP. També el president de la Generalitat, Quim Torra, deia fa uns dies que compartia la importància d’exercir una mobilització permanent per a reivindicacions civils, socials i nacionals.

El portaveu nacional de la Intersindical-CSC, Sergi Perelló, ha assegurat que la vaga té motivacions laborals, que estava prevista de fa temps perquè coincidís amb la data d’aprovació de la reforma laboral del PP, “una de les més lesives per als treballadors i treballadores del país”. És el primer i principal punt d’un llistat de reclamacions, entre les quals hi ha l’establiment d’un salari mínim català de 1.200 euros.

Totes les lleis de contingut social i laboral que ha suspès el Constitucional, o estan recorregudes per l’Estat tot i que les aprovés el Parlament, constaten que se segueix afectant els drets de la gent del país. Després hi ha un altre element d’igualtat efectiva entre dones i homes, que és una llei que també està recorreguda; i demanem un model de funció pública que permeti avançar i es correspongui amb les necessitats socials.

La Intersindical-CSC està en converses per sumar suports a la vaga entre actors socials i sindicals. En les pròximes hores, el sindicat republicà concretarà en quina jornada del 5 al 7 de febrer es farà efectiva la protesta.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *